Haagse Fotografieprijs 2008 uitgereikt

De uitreiking van de Haagse Fotografieprijs 2008 is tevens de opening van het 125-jarig bestaan van het Gemeentearchief. Genomineerden en andere foto inzenders van deze voor de vijfde keer gehouden fotowedstrijd hoorden gelaten de toespraak van directeur Maarten Schenk aan over de geschiedenis van het archief en hoe de Studiezaal daarin evolueerde. Want wie de maker was van de winnende foto, daar kwamen de meeste fotografen voor. Maar die eer viel de verse wethouder van Cultuur Marieke Bolle te beurt. Ook zij voerde de spanning enigszins op door te vertellen over de activiteiten die in dit jubileumjaar nog te verwachten zijn. Zoals Billboards met historische foto’s in de wijken, het 5 mei Festival in Theater aan het Spui, de Traction Avant autotocht etcetera. Maar 19 juni is de officiële viering in de Philipszaal. De toeloop van gasten was inmiddels het aantal stoeltjes ver overstegen toen het  grote woord eruit kwam. De 1e prijs is voor de heer B. Dalsheim met oefeningen van de cavalerie op het strand, daags voor Prinsjesdag. De tweede prijs voor de heer R. Chan met een oudere man die terugkeert van zijn Nieuwjaarsduik en de derde prijs was voor de heer A. Hoogendorp met ‘Dame op het Lange Voorhout’. En juist die dame heeft een prominente plek in een van de fraaie fotovitrines die het informatiecentrum begrenzen. Daar kan ook de niet genomineerde scoren. Zoals Rob van Kleef die met zijn containerprent tegen geluidsoverlast in zo’n zelfde fraaie fotovitrine te bewonderen is. Tot en met 18 april zijn de inzendingen te zien in het Den Haag Informatie Centrum in het Atrium van het IJspaleis. Beleef het straks mee op Hagaz!neTV

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.