Anti-graffitiproject verrast Segbroek

De fraaie schoppen Koningskaart van Graffiti Projects
De fraaie schoppen Koningskaart van Graffiti Projects

Graffitikunstenaars ‘komen uit de kast’ in Anti-graffitiproject in Segbroek. De wijk ziet er nu al fraaier uit … Zie Hagazine.

14 reacties

 1. Nou de hoekblokken zijn van beton met kunststeen en nee het kan niet van de monumentenlijst af daar dit soort huisjes sober van vormgeving en karakteristiek zijn voor het stadsbeeld ter plaatse. Voor deze huisjes is behoud en goed onderhoud uitgangspunt.

  Deze tekst hierboven komt uit het boek “op straat gezet” van de dienst monumentenzorg van de afdeling DSO van de gemeente Den Haag.
  Het huisje op het Goudenregenplein staat daarin op pagina 109 uitvoerig beschreven.Op pagina 134 staan de beleidsuitgangspunten.

  Kijk dit is wat ik bedoel, eerst even onderzoek plegen voordat je wat roept !!

  Tot 2 maal toe gemaild maar niet geplaatst vandaar

  Like

 2. @aktie zuigeling
  Fijn dat het weer als nieuw wordt.
  Kan het dan nu van de monumentenlijst af?
  En laten ze wel even voorzichtig zijn met die zandstenen hoekblokken want er is nog iets van een zandsteenbesluit dat verbiedt daar bewerkingen aan uit te voeren zonder beschermende maatregelen.

  Like

 3. @ ActionBabe
  Beste ActionBabe. Leuk dat je reageert. Hagaz!ne registreert slechts met mijn persoonlijke Interniek-commentaar. Zie het als Google Earth, dus ‘Google Hague’ als het ware. Wat was het geen kleine moeite voor jou als je mij herkent (?!?) om mij op dat moment te informeren? Ik zag niemand in de buurt!?! En …even navraag doen? Bij de gemeente? Op zondag?

  Like

 4. Nou interniek ik zag je de foto maken en dacht: “let op daar komt weer een ongefundeerd iets” en ja hoor.
  Als je even navraag had gepleegd dan had had je te horen gekregen dat de gemeente maandag en dinsdag verder gaat en dat alles weer als nieuw wordt.

  Like

 5. Op het Koningsplein moesten van de bewoners ook de kleuren worden aangepast. Groen of geel moest grijs worden. Het huisje op het Goudenregenplein is nu deels van het kunstwerk verlost. Er staat nu ‘gewoon’ weer vuile graffiti op. Gefeliciteerd.

  Like

 6. Ik weet te melden dat de buurt niet zozeer tegen het graffiti project was als wel tegen het ‘verrassingseffect’ en het feit dat er geen inspraak was in hetgeen er geplaatst werd. Hadden we mogen kiezen, dan was er vast en zeker overeenstemming bereikt en had ook het Goudenregenplein kunnen genieten van een prachtig kunstwerk. Verder zien sommigen in het huisje (Berlage-stijl, beschermd stadsgezicht, geroemd in uitgaven van Monumentenzorg) al een kunststuk op zichzelf (dat niet extra versierd hoeft te worden). Dit specifieke huisje is niet zomaar een bakstenen geval en staat erg prominent in het zicht, in tegenstelling tot heel veel andere huisjes. Inspraak in de kunstuiting had wellicht een combinatie tussen Berlage en kenmerken van de Bloemenbuurt kunnen worden. Een werk waarin zowel kunstenaar als bewoners zich helemaal hadden kunnen vinden. Kijk naar het Koningsplein, helemaal goed. Daar heeft de kunstenaar zich ingeleefd in hetgeen past in het buurtbeeld; zijn werk heeft met het plein te maken. Bewoners vinden het oprecht vervelend voor de kunstenaar die zijn werk nu vernietigd ziet. Maar van kunst moet je kunnen en mogen genieten! Het mag je niet door je strot worden geduwd.

  Like

 7. Silly….
  Ik zou niet weten wie daar nou zou dreigen. Ken daar alleen betrokken types.
  Misschien weten die mensen niet dat daar in opdracht wordt geverd en dat het dus geen kansarme randroepjongerenkliederaars zijn.

  Overigens had ik een effen kleuring mooier gevonden. Eigenlijk is het toch een beetje een monumentje. Het Berlagekioskje op ’t Buitenhof, daar mag je ook geen bonte boel van maken.

  Like

 8. In dat achthoekige huisje op het Goudenregenplein kon je vroeger ook piesen.
  Was handig voor de taxichauffeurs, die er toen nog stonden.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.