Historische muur voor niets gerestaureerd?

 

Wellicht voor niets in restauratie?
Wellicht voor niets in restauratie?

 

 

In februari van dit jaar (2009) stond de historische muur van de Nieuwe Kerk nog ter restauratie in de steigers. Was dat wellicht voor niets? Meer in Hagaz!ne.

4 reacties

 1. wie weet er trouwens een goed voorbeeld van een parkeergarage met een 100 meter hoge toren waarin danstheater, conservatorium en muziekzaal zijn gepropt? door alles op een spies te rijgen is de ‘uitstraling’ niet meer dan een brasserie op maaiveld; het economisch effect is nul-nada.
  en de stad gaat in eerste instantie om economie.
  nieuwe kerk en rabbijn maarssenplein hoeven helemaal niet op het spuiplein te worden betrokken: als succesvolle stedelijke en totaal verschillende ruimtes maken ze deel uit van een netwerk van straten en stegen. de zwakste broeder -spuiplein en spuikwartier- moet zichzelf verbeteren in plaats van de rest verslechteren tot haar niveau.

  Like

 2. Er is ook positief nieuws.

  Op Landgoed Reigersbergen is de fruitmuur rond de oude moestuin in oude staat herbouwd. Die moestuin behoorde destijds tot het voormalige landhuis van Reigersbergen. Op die plek wordt nu het automobielmuseum gebouwd.
  In een deel van deze moestuin wordt – na de bouwvakvakantie- de nieuwe bijenschans van Imkersvereniging Den Haag gebouwd.

  Like

 3. Wat je moet doen is de boel vertragen, zand in de raderen strooien.
  Waar is Dufresne als je hem nodig hebt?
  Met voldoende zand komt misschien die hele machinerie in dat ijspaleis wel tot stilstand en dat komt dan prima uit, want het is wel te hopen dat we nieuwe motoren krijgen na 3 maart 2010.

  http://ontevredenburger.punt.nl/

  Like

 4. Tijdens de restauratie vroeg ik aan de heren werklui waarom nieuwe stenen werden gebruikt voor de restauratie in plaats van oude. Ook zij vonden dat eigenlijk jammer, maar ja, oude stenen zijn vanzelfsprekend een stuk duurder.
  Nu, achteraf, vraag ik me af, of dat misschien toen al een rol speelde.
  Ik vind het doodzonde dat in mijn ogen toch weleen van de (misschien wel DE mooiste kerk van Den Haag op deze manier wordt meegenomen in een renovatie van het Spuiplein, waar notaben ook daar net dure restauratiewekzaamheden hebben plaatsgevonden!
  Ook hier een stukje 😉 http://haagsallerlei.nl/?p=2168

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.