VCP en de Haagse demoquasie

In de hal van het IJspaleis waar tot voor kort het Milieu Café werd gehouden is het bijna net zo stil als op de nieuwe locatie de hal van het Nutshuis. Een verschil: hier is het afgeladen vol! Het onderwerp VCP wordt hier net zo democratisch behandeld als dit Verkeerd Circulatie Plan tot stand is gekomen. Verantwoordelijk wethouder Peter Smit blijft maar aan het woord – gesteund door een publieksdomptrice – over wat de gemeente ‘allemaal al gedaan heeft en hoe duur dat wel niet was en nog zal gaan uitgeven …’
Er vertelt iemand heel duidelijk wat er mankeert met toelichtend waar de borden zelfs ontbreken en de automobilist gewoon blijft doen wat hij altijd deed; dat de Hubertustunnel niet wordt gebruikt omdat de bezoeker van buiten het bestaan ervan niet eens kent … De wethouder blijft maar aan het woord, bijna kijkend op de klok – om exact op tijd de zaal te kunnen verlaten en zo sukkelen wij langzaam in en hebben wij weer niks kunnen zeggen. Alleen een enkele brutale aanhouder krijgt heel even het woord. De Haagse demoquasie in pure vorm …

Smits verdwijnt schielijk uit de zaal ...

Het verslag van het Milieucafé

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.