CPC 2010, geen Lange Voorhout te zien …

finish Boorlaan

Heerlijk weer en een late start (voor mij) kenmerken deze 36ste City-Pier-City. Net heb ik mijn rugzakje ‘diep op het Malieveld’ afgeleverd of het startschot van de 36ste CPC dendert mij tegen de huizenwanden van de Prinsessegracht en de Zuid-Hollandlaan tegemoet. Shit, ik ben dus te laat! Door al het geregel (korte of lange broek, enkel of dubbel shirt, jack of niet) en de nieuwe indeling, startplek en organisatie. Goed dat ik op mijn atb ben want lopend zou ik nog vertwijfeld bij de Poffertjeskraam staan. Toch maar voortaan ook even op de handige websites kijken. Dacht dat ik alles al had gezien. Niet dus.

De Louw uit Waalwijk

De meeste indruk maakt loper Gerard de Louw (78!) uit Waalwijk wel. Ik meen hem te herkennen van de vorige CPC. De vrolijke oude baas heeft er ook aan het einde van de rit nog zin in zo kun je horen en zien in het filmpje. Hij weet niet meer de hoeveelste keer hij ‘de 10’ loopt maar wel dat hij de oudste is, vertelt hij trots. En als ik hem per ongeluk aanstoot tijdens dit hollende interview, raakt niet hij uit koers, maar ik! Straffe baas zeg. 1:04:17 geeft de teller aan.

Maar zover is het nog niet. Door de late start komt ook mijn afspraak met mijn supporters in de knel. Gelukkig houden zij vol. Ik kan de aanmoedigingen van Mark en Mariëtte dankbaar aanvaarden.
Mijn supporters houden vol En dat filmpje is prima gelukt Mariëtte, bravo! Een cineaste is geboren.

Verderop kom ik iemand tegen met zijn trainingspak aan en zijn rugzakje op de schouder. Ik vraag hem of hij niet iets vergeten is – zich om te kleden. Blijkt dat hij zo van Schiphol komt van vakantie en dat hij nog net tijd had om mee te doen. We keuvelen wat af. En het schijnt hem niets te doen dat lopen met zijn rugzakje op.
gezellig gesproken hoor maar nu moet ik door Als ik sneller wil gaan om mij ‘los te maken’, versnelt hij net zo makkelijk met mij mee! Wat ik voor mijn werk doe en deed en hij, hoe hij binnenkort weer ‘op reis moet’ voor zijn werk naar Curaçao … kortom wij hadden net zo goed aan een tafeltje op een terrasje kunnen zitten … Daar dient zich een smalle opening van een heg aan. Die afslag mist hij en ik ben hem kwijt. Niet kwaad bedoeld hoor maar ik moet wel door hoor … Heb ik toch even een onbedoelde bijzondere uitdossing te pakken. Wordt vervolgd …
Zie ook de reportage van Gera’s Haagsallerlei

6 reacties

 1. Hahahhaha!
  En ik maar kijken of ik je zag; heb tijden gestaan om te kijken of je langskwam.
  Jammer! Had je graag aangemoedigd (daarom stond ik bij de start).
  Ben benieuwd naar je verhaal 😉

  Like

  • Dat dachten mijn dochter Mariëtte en Mark volgens mij ook, maar zij bleven gelukkig staan en waren de enigen die mij nog enthousiast aanmoedigden. Schoten ook nog een filmpje en ik natuurlijk van hen.

   Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.