Nederlands Handalfabet is geen gebarentaal …

Het Nederlands Handalfabet komt uit Den Haag! En Ruud Janssen van Vitaaldenhaag.org aan de Stationsweg in Den Haag blijkt daar al jaren ‘de hand in te hebben’. Reden genoeg om dat eens uit te komen leggen voor de verzamelde Designers at work in de Juffrouw Idazaal in het Hofkwartier.

het Handalfabet en netwerken


Onder het mom van Netwerken is goed, maar wijzer worden beter, moet er een interessant en bindend onderwerp zijn voor de regelmatige bijeenkomsten en evenementen met en voor professionele ontwerpers in Den Haag.
‘Kijk!Taal’, over gebarentaal versus beeldtaal. En de lezing kon niet beter gegeven worden dan Ruud Janssen, een expert op dit gebied.

het Handalfabet geeft genoeg stof tot netwerken

En of ik er wat van heb kunnen opsteken? Naast het achteraf netwerken en bijkletsen? Jawel. Zo blijkt het bijna onmogelijk te leren lezen als je niet eerst hebt leren spreken. En wij hebben het hier niet over Gebarentaal maar over het Handalfabet. Zo maakt Ruud Jansen mij in ieder geval duidelijk. En de Gebarenwinkel aan de Stationsweg blijkt de moeite waard om eens te bezoeken. Zo beloofde ik jaren geleden al toen Vitaal.denhaag.org nog op de server van DenHaagOrg stond. Om te beginnen kun je op deze link te klikken; en er gaat een wereld andere wereld voor je open ook leuk voor de kleintjes.
Designers at work is een Stichting van Ontwerpwerk.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.