Antikraakpand in een week 2 keer gekraakt

Het antikraakpand, dat al een hele tijd gebruikt wordt als opslag voor het TodaysArt festival en het Shoot-me filmfestival, is vorige week gekraakt en ongeveer leeggeroofd. Niet alleen persoonlijke spullen van de organisatoren maar ook kunstobjecten zijn er ontvreemd of onherstelbaar beschadigd.

De kubus constructie van het kunstwerk ‘ALLWEKNOW’ van Haags collectief Teletekst is Dood heeft men vernield. Vervolgens is het object in stukken tegen de wanden en de plafonds van het pand geschroefd. Essentiële onderdelen van Sebastien Wierinck’s ‘OS14: Entuber La Haye’ dat ‘site specific’ voor TodaysArt 2008 werd ontwikkeld zijn ontvreemd en hoogstwaarschijnlijk verkocht. Het object heeft een geschatte museale waarde van +- 30.000 Euro. Daar bleef het niet bij, materiaal dat enigszins een waarde heeft is verdwenen of kapot.

De kraak bleek goedgekeurd door de politie ondanks een bruikleen contract met beheerder Staedion. Wegens de overgang van de oude kraakwet op de nieuwe kraakwet in de Eerste Kamer was de politie niet bevoegd om het pand te ontruimen. Beide organisaties namen, in reactie daarop, het heft in eigen handen en kraakten het pand op een onbewaakt moment terug. Er zijn nu ambitieuze plannen in ontwikkeling om het pand, naast de functie als opslag, een culturele bestemming te geven.

Links:
www.todaysart.nl
www.shoot-me.nl

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.