Surfdorp F.A.S.T. tekent voorlopig bij …

… tot en met december 2011!

Zo, die belofte staat ...

En dat dit geen fabel is, bewijst de aanwezigheid van de wethouder Bouwen en Wonen Marnix Norder en de overkomst uit Frankrijk van de European Sales Manager van het Franse surfmerk Oxbow, Quentin David. Een mooie gelegenheid om de stand van zaken op te nemen van deze unieke nederzetting aan het begin van de Boulevard.

Wie voor het eerst ‘op’ Surfdorp F.A.S.T. komt, merkt dat de leefsfeer even anders is dan die je normaal om je heen in de stad gewend bent. Ook wel logisch wanneer je bedenkt dat een jaar terug deze nederzetting nog helemaal niet bestond. Nu word je getrakteerd op kunstzinnig gekleurde woonvormen als containers en opvallende bouwwerken met hier en daar een vuurkorf ervoor. Je ziet er zelden een stropdas of een net pak maar vanochtend is dat juist zo’n moment. Zelfs de twee honden zijn uitgelaten over het bezoek.

Als het moment daar is dat de wethouder wil vertellen dat F.A.S.T. een jaar langer mag blijven, lijkt het alsof de honden hem een waarschuwing geven van, denk erom dat je geen vervelende dingen gaat zeggen. Maar dat is hij hier vandaag niet van plan. Graag laat hij zich informeren door de verschillende bewoners, ondernemers en kunstenaars.

Norder laat het zich graag uitleggen

En al wandelend kom ik ook aan de praat met de ‘Ding Doctor’, die van alles repareert maar vooral surfplanken, de ‘Bunkergraver’, enthousiast over zijn ervaringen sinds het uitgraven van de bunker en de populariteit ervan, de ‘schrijver’ die daarover meer wil weten.

Ondertussen zijn er warme tosti’s en gezonde sandwiches gearriveerd want we kunnen gewoon buiten lunchen. En hoe langer ik blijf, hoe minder ik zin heb om weer weg te gaan. Iedereen die hier loopt, heeft wel een boeiend verhaal naar de toekomst of het verleden. De filmpjes die als de Hagaz!ne files langzaam tot leven komen geven de sfeer een beetje weer.

En buiten gekomen slaat de harde realiteit weer toe. Een gigantisch parkeerterrein met slagbomen en rood-witte doorrijhoogte balkjes voor de deur van de Reddingsbrigade? Het kan allemaal.

F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain) is een uniek surfdorp aan de boulevard van Scheveningen. Een beach-hostel, kampeer- en camperplaatsen, een bar, een restaurant, een surfwinkel, surflessen, boardopslag, unieke vergaderruimtes, Museum Scheveningen, het kunstenaarsproject BADGASTEN; F.A.S.T. heeft het allemaal. En het surfdorp blijft groeien; zo wordt er nu een skateramp gebouwd en heeft Hogeschool INHolland een ‘mediacontainer’ in gebruik genomen voor haar Newbie-studenten.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.