OV-Chip, de Packman van je knip

Voor het eerst mijn OV-chipkaart gebruikt en gekeken wat ie doet. Hij doet meer dan van hem gevraagd wordt en waar maak je dat nog mee? Het blijkt dat ie steeds bij binnenkomst een beginbedrag van 4 euro afboekt en als je weer uitboekt en geen gebruik meer maakt van de kaart, het restant van wat je verreden hebt terugboekt. Dus 81 eurocent verreden = 4 euro eraf en 3,17 euro niet verreden en weer teruggeboekt. Dat zie je natuurlijk niet op het schermpje van de tram, maar wel na veel zoeken op Mijn OV-chipkaart onder het kopje kaartgegevens, mits je een persoonlijke kaart hebt en mits je voor het opvragen tevoren toestemming hebt verleend(!?!) aan het vervoerbedrijf dat je deze informatie graag wilt kunnen inzien. Leuker kunnen ze het niet maken, wel moeilijker.

2 reacties

  1. Ben blij met m’n fietsje en Twingo’tje. Voor mij nooit meer OV.
    BTW Je nieuwe Hagazine-stijl ziet er heel goed uit Niek!
    Groeten van Hans Ruitenberg

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.