Ship of Fools …

Vroeger dacht je dat er iets aan de hand was als er allemaal mensen buiten voor de ingang van een gebouw stonden. Dat was vroegah. Tegenwoordig vraag je dan aan zo’n groepje: ‘Roken?’, en de mensen wijken meteen uiteen om de niet-roker door te laten.

Waar dan? Op het Korte Voorhout! Den Haag heeft er namelijk weer een fraaie alternatieve Gallery- en Studioruimte bij. In de directe omgeving van het creatieve en kunstzinnige centrum van onze stad is in het voormalig leegstaande kantoorpand aan het Korte Voorhout 20 (naast de Franse Ambassade) een schip met idioten aangemeerd, sorry Ship of Fools gestart. Met Totally Shit!-exposant, de in Londen wonende Ian Stevenson heb ik een nogal chaotisch interview waarin wij niet verder komen dan dat hij in Den Haag exposeert op uitnodiging van Trapped in Suburbia en ook niet meer kan vertellen dan dat de reden is van zijn Totally Shit expositie. En dat hij het met de muzikale ondersteuning van Boef en de Gelogeerde Aap het ‘bloody fucking’ naar zijn zin heeft. En alweer is een werk van hem (wet Paint) ter plekke verkocht. Bij zulke creatieve evenementen die nauwelijks de publiciteit halen, kun je Hagaz!ne en dus tegenwoordig ook Hofstijl, de bijzondere kant van Den Haag, verwachten. Maar ook creatievelingen als Pierre Derks (minuscule Blue Helmets er zijn nog wat boekjes te koop), David van TID, Denis van Refunc (zag ik die gisteren ook al niet bij Eetbare Stad?), en nog meer bekenden die het soms niet blijken te zijn.  

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.