De Haagse reigâh leehf …

Dat de ooievaar als icoon voor Den Haag nog steeds de gemoederen bezighoudt is vandaag tijdens de boekpresentatie van De Haagse ooievaar van Frans Schmit bij Boekhandel Paagman wel duidelijk.

enthousiast ooievaarspubliek

Zeker zoveel mensen staan als zitten bij de geanimeerde happening waar jarige Frans (Haagse ooievaar) Schmit het bijzonder naar zijn zin heeft. Nooit geweten dat het zo’n geweldige prater was voor groot publiek. Hij heeft er totaal geen problemen mee om laatkomers onder zijn toespraak te begroeten. En zijn publiek heeft er totaal geen moeite mee hem toe te zingen. Zelfs zijn tandarts, een blonde jongedame, die achter mij aanschuift, krijgt een persoonlijke begroeting en wordt er verlegen van.

En natuurlijk de Flickr-groep, ‘met CK’ zoals de spreker schielijk toelicht, is ruim vertegenwoordigd. Akbar en Roel hebben daadwerkelijk aan de inmiddels ruim 1.400 ooievaarsopnamen bijgedragen met tips en toelichtingen uit hun dagelijkse foto-omzwervingen in het Haagse. Het Hofstijl-, cq Opuh Koffie- Haags Bakkie-gehalte in het publiek is behoorlijk hoog. Zo zie ik achter de beamer waar tientallen afbeeldingen van Haagse ooievaars voorbij komen, Maurits achter de knoppen zitten.

Het feest kan niet op als er ook nog verrassingen worden aangekondigd in het sprekersbestand. Naast alom tegenwoordige Rene(deHaagse)Bom brengen de gebroeders De Gier (‘ook een soort reigah’) enkele Haiku’s (Haagskoes) ten gehore. Als je de Haagse ooievaar noemt dan kan de gemeentelijke vertegenwoordiging (Maarten Schenk) niet ver zijn. Dat zie je al meteen aan de voorplaat van het boek waarop de ooievaar staat afgebeeld gefotografeerd van de ambtsketting van burgemeester Jozias van Aartse. Dat moet ouwe-jongens-krentenbrood zijn geweest als Frans vertelt dat zijn boek als relatiegeschenk ook in het Engels aan hoog bezoek wordt meegegeven. Prima city-marketing ook voor expats. Maar Frans heeft nog meer in zijn mars want hij koppelt aan al die afbeeldingen bovendien de mogelijkheid deze met een wandeling daadwerkelijk te gaan bezoeken. In het boek staan daar alle mogelijkheden voor opgesomd.
het signeren Afijn je moet het eigenlijk snel gaan kopen, want tijdens de signeersessie heb ik aan de rij van kopers (waarvan er een doodleuk op zijn stoel bleef zitten terwijl alle stoeltjes om hem heen al verdwenen waren) geen einde zien komen. En het bleef nog lang onrustig op de Fred.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.