Suezkade zo Moooi …

… dat het eigenlijk geen straatje genoemd zou mogen worden.

Toch moet wethouder Sander Dekker de Suezkade, op deze zomerse vrijdagmiddag ‘straat’ noemen bij het leggen van de Gulden Klinker. Als er een wethouder figuurlijk aan de weg timmert in de Haagse media dan is het wel de lachende krullenbol van de VVD. Vandaag voegt Dekker de daad bij het woord door de hamer te pakken en het deels goudkleurige plaveisel (‘natuurlijk niet echt goud …’) een paar klappen na te geven.

Het werkelijke instraten laat hij maar beter over aan de wachtende vakmensen van Stadsbeheer. Die doen er nog een schepje (zand) bovenop en geven er met de bezem nog een extra aai over.

Het kernteam van Suezkade Moooi krijgt een cheque ter waarde van 1300 euro overhandigd om het project te kunnen voortzetten. Daarmee is het officiële deel een feit en kunnen de glazen (opnieuw) gevuld worden.

De Tzigane muziek van accordeonist Nicolai Turcito en violist Noa Eyl maakt er echt een levendige bijeenkomst van. Gesprekken over en weer van Wijkagente Marieke Sassen tot ondergetekende en enthousiaste communicatieadviseur Piet Maessen die een compleet gevelplan ontrolt waar iedere bewoner zijn of haar naam in mag vullen.

Hij doet dat met verve waardoor je van een ware gevelregie mag spreken; puur nieuwsgierigheid overigens voor de indeling van ramen in de complexe tussenbouwconstructiewie zijn mijn buren? .

Helaas dat Gesien Bruins vanwege een trouwerij ontbreekt als de vijfde dame van het projectteam. Maar zij heeft zelfs vanuit Zuid-Frankrijk hier in Den Haag de wind er goed onder want ik sta er toch mooi en haar gewillige echtgenoot heeft de vlag op haar verzoek ook echt uitgestoken.

Een van de jongere bewoners met de vioolkist nog op de rug komt spontaan een idee in de Suezkade Moooi ideeënbus stoppen. drijvende pingpongtafel?Een drijvende pingpong tafel (tafeltennis) in het Verversingskanaal, licht hij toe. En de balletjes? Die kunnen er mooi met een schepnetje uit worden gevist. Goed voor de conditie! Aldus deze jonge wetenschapper.

4 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.