Haaring de Groenteman …

Vanmiddag bedenk ik mij als ik door de Galileistraat rijd dat hier toch ergens Emma’s Hof moet zitten als ik een poort voorbij rijd met die naam erop.

Binnengekomen val ik met mijn nieuwsneus in de boter als ik zo een filmscène in wandel. Niet de gave tuinarchitectuur bedoel ik hiermee maar een werkelijke filmopname met geluidshengel en een filmcamera en een heuse filmset. Dus of ik even wil wachten tot de opname gereed is.

Maar degene die ik aanspreek, ziet eruit als of ze zo onder een auto vandaan komt met allemaal zwarte vegen op haar gezicht en lichaam maar wel met beleid aangebracht zo te zien. En de persoon waar de camera op gericht is kan zo uit een tomatencommercial stappen. Ik kan niet nalaten toch de opnamen op afstand alvast te maken en word achteraf geroepen door Harinkje Haring, vertelt Inger Koerselman even later met de zwarte vegen nog op haar gezicht.

Als nieuw project van Heden Hier in de Weimarstraat 24a zijn Inger Koerselman en Anne Marie van Rees begin juli 2011 met hun kunstproject gestart dat eind september (dus precies 3 maanden) eindigt met als eindresultaat op zondag 25 september 2011 de filmpremière en de tentoonstelling Haring de Groenteman, sterker nog, onze groenteman in de Weimarstraat toen Piet Warmenhoven in zijn halletje in de Van Bylandtstraat niet meer bestond. Maar wat wij daarover allemaal kunnen vertellen … Eerst maar even de film toegelicht door Inger gebaseerd op de verhalen en feitelijke gebeurtenissen die verzameld zijn. De opening van de tentoonstelling waar de film deel van uitmaakt is zondag 25 september

filmopname Haring de Groenteman

5 gedachten over “Haaring de Groenteman …

 1. Jammer dat ik mijn mails nu pas open maak en het dus gemist heb. Komt er nog een tweede kans?
  Margriet

  Like

 2. Niek ik ben halverwege weggelopen. Allemaal leuk en aardig maar een beetje bezigheidstheratie. Sorry.
  Lekker 2 uur lang op terras van Cafe Emma zitten kletsen met een andere wegloper.
  Ik had verwacht jou te ontmoeten.Ik had een artikeltje van De Posthoorn bij me met een foto van Jos Bekkers. Jouw overbuurman. en nu mijn overbuurman. Precies z.n vader.

  Groet, Isabel

  Like

 3. Niek,
  Bedankt dat je Oom Piet (Warmenhoven) niet bent vergeten. Ik ken alleen zijn groentestalletje. De Haaringman was waarschijnlijk van na mijn tijd. Het stalletje kan ik nog uittekenen. Oom Piet gedroeg zich in mijn herinnering als een echte oom.

  Ik ben ook zeer benieuwd naar de film morgenmiddag.

  Groet, Isabella Holtes

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.