Cinetoko in DCR

Mag ik nu klappen of niet, na deze geweldige filmshot van Sil van der Woerd? Surrealistische filmbeelden met aangrijpende geluidsfragmenten van Lolly Jane Blue krijgen een sobere onderkoelde uitleg van de maker/bedenker tijdens (mijn eerste) Cinetoko gisteren in theater Zeebelt in DCR. Wat ik zeker niet mag, is filmen van de shots omdat daar claims uit kunnen rollen vanwege het exclusieve vertoningsrecht van de opdrachtgever en de juridische gevolgen voor de cineast. Ronduit jammer omdat een plaatje nu eenmaal meer vertelt dan duizend woorden. Gelukkig is daar de website van silvanderwoerd.Com waardoor ik nog vóór deze Cinetoko #19 al danig onder de indruk raak.


‘Zelfs de leaders vind ik indrukwekkend’, zeg ik na afloop tegen Sil die mij vragend aankijkt en achterom blikt naar de 3D-sneeuwvlokken waarin zijn naam lijkt te zweven. Niets bijzonders vindt hij blijkbaar na zijn verblijf in Los Angeles waar hij op GNOMON School of Visual Effects de animatietechniek van zijn eigen kunnen verder in klasverband kon vervolmaken en zelfs doceren.
En zijn verbintenis met Rutger Hauer waarmee hij een korte speelfilm maakt, krijgt opeens een actueel naar tintje als gevangene Willem Holleeder een stokje wil steken in het verbieden van de film De Heineken Ontvoering.

Beter maar kijken naar de geweldige intro’s en visuele effecten op de site van deze Cinetoko ‘hot shot’.

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.