Licht met een luchtje …

Wie de laan van Meerdervoort als zijn ultieme hoofdroute gebruikt zal het zijn opgevallen dat ter hoogte van de Conradkadebrug zo tegen de schemering grote groene wagens met schijnwerpers staan. Donderdagnacht fietste ik maar eens langs om te zien wat die grote groene jongens daar nu staan te doen. Het blijken gloednieuwe rioolzuiveringsautomobielen te zijn die de vastgelopen riolen komen schoonvegen.

Nu leg ik al snel verbanden tussen zaken waar niet iedereen meteen een bruggetje naar kan maken, maar zal het vastgelopen riool daar aan de overkant op zeven meter diepte – het is nu weer open – bij bepaalde windrichting in combinatie met regen die nare luchten bij ons hebben geleverd en nu zijn opgelost? Een uitnodiging van een van de nachtwerkers biedt licht in de duisternis.

Maar niet nadat een collega bij het zien van de camera struikelt en bijna in het onderaardse verdwijnt. Afijn de beelden tonen meer en wat is dat diep zeg daar in die riolen die links en rechts aansluiten op het beroemde bewandelbare riool aan de overkant van het Verversingskanaal …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.