Geen hoop …

20111017-112402.jpg

De man die voor de deur staat, lijkt wel uit een vorig tijdperk te komen. Gewapend met verschillende pasjes om zijn nek en een ervan omhoog houdend meldt hij zich met de vraag: ‘Heeft u een hond?’ waarop hij waarschijnlijk aan mijn blik zelf de vraag beantwoordt met de gedenkwaardige woorden: ‘U heeft géén hond! Goedemorgen’.

Het was een ambtenaar van de gemeentelijke hondenbelasting zag ik snel aan het logo met de nog vliegende ooievaar en ik was te verbouwereerd om hem het antwoord te geven: ‘Ik heb geen hond, maar wel hondenpoep, op de stoep!’ Want nog geen half uur daarvóór kon ik wat dunne uitwerpselen ontwijken die nauwelijks de naam hondendrol mochten dragen. En dan krijgt zo’n illegale afbeelding op de verkeerslichtpaal op de hoek ‘geen hoop’ opeens een andere betekenis …

20111017-111448.jpg

Eén reactie

  1. Hahhaha!
    Hoe geweldig (geschreven).
    Ja, hier zijn ze ook langs geweest. Vreemd, jaren zie of hoor je ze niet en dan overal.
    Een beetje uit de tijd….

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.