LVM loop met minder LVM slaat aan

Vooral mijn omgeving vindt het vreemd dat de Laan van Meerdervoortloop 2011 zo weinig Laan van Meerdervoortkilometers telt. Maar vanuit de organisatie gezien en de bewoners, is het een prima parcours. Ook nog een rondje op de atletiekbaan aan de Laan van Poot hoort erbij.

Dan kunnen gelegenheidlopers zien dat zij ook buiten de georganiseerde loopfestijnen hun prestaties kunnen verbeteren. Ik had het in ieder geval voor elkaar dat een geselecteerd groepje fans op een afgesproken plaats mij toe stond te juichen. Niet lang erna mocht ik een filmpje ontvangen en een prachtige fotoserie getiteld ‘Foto’s van opa in actie’.

Je begrijpt het al, het selecte groepje fans moet in de directe gezinsomgeving worden gezocht. Uit die hoek waren ook de enthousiaste aanmoedigingskreten te beluisteren waar mijn dochter Mariëtte ooit een award voor gaat ontvangen. Want haar kreten en hoog gegil drijven je als loper tot ongekende prestaties. Zelfs na drie tussenstops gedurende de 10 kilometer waar ik met de iPhone redelijke filmpjes (zonder mijn eigen vinger in beeld) trachtte te schieten, scoorde ik toch een looptijd van 1 uur en enkele seconden. Afijn, kijk zelf maar naar de beelden.

Met een enthousiast muziekje eronder.

Met meer het gezwoeg en windgeluiden erbij.

organisatie
Een echte verbetering is het opnemen van de chip in het loopnummer dat je op je borst moet spelden. Bij een vorige loop vond ik de papieren clip die je aan je schoen moest bevestigen al beter dan die chip waar je borg voor moest betalen. Nu hoef je helemaal geen zorgen te hebben over het al dan niet terugbetalen of inleveren terwijl de uitslag al een paar uur na de loop al op internet is terug te vinden. En als het meezit kun je zelfs de videobeelden van jezelf terugzien.

Deze keer is er geen bewaakte plek waar je je kleding of tassen kan achterlaten. Wel zijn er overdekte en met hekken afgezette vakken gemaakt, ingedeeld met de beginletter van je achternaam, waarbij een student als poortwachter staat te sms’en of te gamen. Heel nadrukkelijk staat boven de letteraanduiding onbewaakte maar het geeft mij toch een meer bewaakt gevoel dan de Biesieklette die voor deze gelegenheid onbemand en dus gratis is. Gelukkig vind ik ook hier mijn fiets terug met een blauw zadeldekje waarop staat dat het € 10,- waard is. Even denk ik nog dat dit de manier is om je vriendelijk eraan te herinneren dat je alsnog de onbewaakte stalling moet betalen. Maar deze achterdocht maakt al snel plaats voor een creatieve reclamecampagne die mij eraan moet herinneren of mijn loopkleding wel winterklaar is. Wanneer dat niet het geval is, kan ik het hoesje t/m december 2012 voor het bedrag van € 10,- inwisselen bij een minimum besteding van € 75,- bij Excelsior in de Weimarstraat. Een leuke actie die bij regen bovendien mijn zadel droog had gehouden.

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.