Vreugdevuren en andere Kerstverschijnselen …

Soms zie je de mooiste dingen aan het einde van de periode dat deze functioneren. Zoals dit lichtend Kerstpaleisje dat ik op oudjaarsnacht in de 2e Schuytstraat tegenkom. Ik zie het nadat ik een bezoek bracht aan het gigantische vreugdevuur van Duindorp op het Zuiderstand. Op de achtergrond de geluiden van nieuwjaar 2012.

Ook de Laan van Meerderveurt kent zo haar vuurwerken in de vorm van aangeschafte uiterst veilig dubbel verzekerd vuurwerk waarvan slechts de te bereiken hoogte de mate van applaus blijkt te bepalen. Weten wij veel, als buurman Harry van Bianca en Zizou indrukwekkende pijlen uit een nog indrukwekkender doos tevoorschijn haalt, ondersteund door een heus assistenteam van een zus van Harry en haar zwager. Met champagne aangevuld uit de fles van Jan en Munnus

en later ook nog Harry en Bianca kijken wij uiterst gespannen naar de verrichtingen van de indrukwekkende pijlen die vuurmeester Harry ontsteekt die hierna keer op keer een veilig heenkomen zoekt.

Wij, wachtend op de fraaie vuurwerkshow die hoog boven ons tot ontwikkeling zou komen, blijven in afwachting na de ploef en puf met enkele verdwaalde paarse vonken … en dan niets: dit was het. Waarop Harry ons bijpraat dat het om de hoogte gaat, hoor!

Beduidend minder dan de werken van Gerard en Carin waar vaker oh en ah wordt geroepen. Maar de vuurpotten van onze naaste buren oogsten uiteindelijk toch het grootste applaus! Tja eigenlijk mag ik niet klagen als non-inbrenger van enig vuurwerk. Dat moeten we volgend jaar toch wel weer doen hoor die Thaise heteluchtballon met of zonder happy ending.

hagazine.wordpress.com

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.