Jouw Stad – Mijn Stad

Veertien leerlingen van het Edith Steincollege en het Maerlant-Lyceum deden als maatschappelijk stage mee aan het project “Jouw stad- Mijn stad, culturele spoorzoekers”.

Zij interviewden ouderen op basis van foto’s uit hun fotoalbums en thema’s. Waar maak je dit ‘al’ mee? Deze foto’s en interviews vormen de basis van de tentoonstelling. De leerlingen spraken met de ouderen over thema’s als Den Haag internationale stad, de Tweede Wereldoorlog, het koningshuis, de ex-koloniën en democratie en burgerschap.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doen. Op deze manier leren ze hun omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving.

Vanwege dit laatste thema is Ineke Seuren gevraagd om de opening te komen verrichten. De gemeentelijke ombudsman en griffier hebben in hun dagelijks werk veel met democratie & burgerschap te maken.

Het project is een initiatief van HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk, de vrijwillgerscentrale en stagemakelaar van Den Haag. Verder werkten het Edith Stein College en het Maerlant-Lyceum mee en 14 enthousiaste leerlingen. Ook de Campus Den Haag verleende medewerking. Het Haags Gemeentearchief begeleidde uiteindelijk het gehele traject, zorgde voor aanvullend materiaal en stelde de tentoonstelling samen.

De Jouw stad – Mijn stad is van 13 januari – 29 februari 2012 te zien in het Haags Informatie Centrum (Atrium Stadhuis). Maandag tot en met vrijdag van 7-19 uur, donderdag tot 21 uur en zaterdag van 9.30-17 uur. De toegang is gratis.

Bron Het Haags Gemeentearchief

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.