Rucola oogsten voor je eigen deur …

Dat de gemeente Den Haag het moeilijk heeft met het vrijhouden van de straat van onkruid door het gebrek aan schoffelaars kan wel eens ten goede komen aan haar inwoners. Regelmatig zag ik de in oranje jacks gehulde medewerkers met al dan niet gemotoriseerde apparaten de stoep voor ons huis schoonmaken. Wat voel ik mij toch rijk, dacht ik altijd… Totdat zij niet meer langs kwamen. Want toen begon het mij op te vallen wat ik ook al op Hofstijl had gelezen: je kunt best eten van de straat.

Als je als inwoner van de stad nu eens voortaan – net als vroegâh – zelf je straatje gaat schoonhouden? Dan kom je wellicht ook tot verrassende ontdekkingen. Tegen de pui op de stoep had een Rucola plantje zich tot volwassenheid ontwikkeld. Een plantje dat voor minstens een euro te koop is in de nabijgelegen (..) Albert Heijn. En bij de buren nog een en ook een ander plantje als Kamille…

5 gedachten over “Rucola oogsten voor je eigen deur …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.