Occupiers wacht een warme nacht

20120130-154920.jpg

Dacht ik toch werkelijk dat de noodroep zondagochtend vanaf het Malieveld – waar de echte Occupiers volharden in hun signaal (waarom geen statement?) voor een betere wereld – kwam door de uitzending van Pownews? Dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met die koperdieven!?! Hoe het toch mogelijk is dat een burgemeester zich door een snotaap de les laat lezen voor het voltallige (..) televisiepubliek dat nog geïnteresseerd is in het trucje van Geen Stijl? ‘Gelukkig’ ligt het bij onze burgervader anders.

Het Occupy Den Haag kamp wordt niet ontruimd, maar de noodverordening is na vijf dagen nachtvorst ook voor onze Haagse campers van kracht geworden. Dat zij na deze vorstperiode opnieuw een vergunning moeten aanvragen voor het verblijf in het kampement, wordt natuurlijk (?) niet direct verteld.

Maar daar zorgen de irritante Megaphoners wel voor. Als de gemoedelijke politiemensen hun verhaal komen doen, de kampeerders mogen niet bij nachtvorst in hun tenten overnachten, braken de Megaphoners één vanuit een Van der Lely driewieler (niet zo een als bij de Kâhwe Klâhwe) en een ander al lopend door de zompige modder, feilloos hun uit het hoofd geleerde wettelijke bezwaren over het ontruimen (..) van het Occupy terreintje.

Daar kan qua geluidssterkte zelfs het muzikale trio niet tegenop. Megaphoners maken de toestand altijd grimmiger, waarschijnlijk ook de opzet.
Inmiddels heeft de Haagse Stadspartij aan haar ‘bezorgde’ burgervader laten weten dat zij het met de betutteling niet eens is en dat er – hoe toepasselijk – een addertje onder het gras zit.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.