Duiven in het stadswapen …

Als ik de jongste bijdrage op Hofstijl zie waar Maurits met een filmpje een pleidooi houdt voor het blijven voeren van de vogels juist nu, gaat mijn hart weer open naar vroegâh. Nog even en de duif zit in ons stadswapen … Ik ken mensen die gruwen van duiven.

Maar in de Van Bylandtstraat had mijn broer Fon een duiventil … Wat daar omheen aan verhalen te vertellen is, wil je niet (of misschien juist wel) weten. Ik heb er zelfs nog lichtbeelden bij. Maar dat wordt wel effe zoeken. Tot die tijd kun je wat latere belevenissen (2006) met mijn dochter bekijken die in het water van de Koninginnegracht zeker wist dat zij een duifje had zien spartelen en dat een half uur later aan mij komt vertellen …

20120210-184545.jpg

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.