‘Het kan niet anders’ …?

20120223-012413.jpg

Bijna als één front klagen de bewoners aan de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de ‘Bloemenbuurt’ (..) met raambiljetten hun nood tegen het omhakken van meer dan tweehonderd gezonde bomen ten behoeve van betaalde parkeerplaatsen tussen Azaleaplein en Thorbeckelaan! Betaald parkeren; waar de bewoners ook al tegen zijn. Net als op de De Lareyweg komt er in beide rijrichtingen een parkeerstrook bij; dan rijd je niet meer over een laan maar over een lange gang tussen geparkeerde auto’s en dat zien de bewoners en passanten met afschuw tegemoet. ‘Het kan niet anders, zegt verantwoordelijk wethouder Peter Smit in de Stadskrant. ‘En misschien mogen de bewoners wel meebeslissen over het soort bomen dat we terugplaatsen’, voegt hij er als doekje voor het bloeden in de Posthoorn aan toe.

Wat is dat toch met die door de bevolking gekozen bestuurders?

20120223-012646.jpg

Ook al zijn de meeste betrokkenen tegen deze bomenmoord en komt een ander met milieu vriendelijker plannen, met nagenoeg dezelfde opbrengst aan parkeerplaatsen; ‘Het kan niet anders’.

De nieuwe inrichting in beeld

Eén reactie

 1. Wethouders worden niet gekozen.
  De bevolking kiest hier 45 raadsleden en dat is eigenlijk de raad van bestuur.
  De raad van bestuur stelt het managementteam aan, de wethouders.
  Omdat zij die aangenomen hebben, kunnen ze die desnoods ook ontslaan.
  Punt is echter dat de Haagse raad zich al decennia lang in de luren laat leggen en de oren laat wassen door die wethouders. Wethouders worden hier alleen maar weggestuurd als door de hete adem van de pers of onder druk van de publieke verontwaardiging het handhaven van die zetbaasjes niet meer mogelijk is.
  De bedoeling van het dualisme was dat de raad haar controlerende functie beter zou gaan uitoefenen. Waar je echter tegen aan loopt is, dat het college wordt gevormd door de helft van het aantal zetels + 1. De raad is derhalve ook zo verdeeld.
  De helft + 1 die de wethouders steunen en de helft min 1, de oppositie, die tandenknarsend moet toezien dat elke motie of amendement naar de prullenbak wordt verwezen.
  Je zou mogen verwachten dat van die helft + 1 raadsleden er wel eens een criticaster zou zijn die het beleid aan de kaak stelt.
  Maar nies van dat alles. Als de wethouder in de problemen dreigt te komen dan sluiten de rijen zich en wordt vanwege die kadaver-partijdiscipline die kritische dissident hardhandig tot de orde geroepen en de oppositie buitenspel gezet.
  Het dissidente raadslid wordt vervolgens bij de volgende verkiezingen op een onverkiesbare plaats gezet en gaat dan af via de zijdeur of begint een eigen partij in de trant van;”ik ben niet rancuneus maar ik krijg ze nog wel” Dat geeft dan ook aan waarom je die splinterpartijtjes zo verbeten tekeer hoort gaan in die raad. Op het radicale af. Zelfs de oppositie is hopeloos verdeeld en kan niet met een éénduidig standpunt naar buiten treden om voldoende tegenwicht te bieden. Regelmatig zitten vooral die visw.. eh, die dames elkaar nog voor rotte vis uit te maken en dat nog wel publiekelijk in de raadszaal.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.