Jazzin’ The Hague maakt programmering bekend

Terwijl in het Catshuis een pijnlijke pauze is ingezet over bezuinigingen in het te bereiken Paasakkoord, stroomt aan de overkant in de Bel Air Embassy Bar de complete jazzminnende pers binnen voor de presentatie van JAZZIN’ THE HAGUE. Want er is duidelijk behoefte aan jazz in Den Haag.
Sjaak Bral, die presenteert, wil weten wat de Haagse jazzpinanist Peter Beets (maakt furore met zijn The USA Connection) in hemelsnaam bezielt om rechtstreeks vanuit Canada (‘met de oordopjes van de vlucht nog in’) hier te komen vertellen wat Den Haag nu zo met jazz heeft. En dat zullen wij weten ook.

Hoe interessant de geschiedenis van Den Haag en zijn jazzmuzikanten ook is, Bral moet er toch tussen zien te komen; ‘Want wij kunnen uren naar je luisteren Peter en hebben het gevoel dat wij dat gedaan hebben ook … dat er duizenden artiesten meedoen’, grapt hij er tussendoor. ‘De programmering willen we horen’. Dan zijn er al historische namen voorbij gegaan als de Dutch Swing College Band, ontstaan op het Bevrijdingsfeest in 1945, jazzclub The Flying Dutchman.

Hans Dulfer Quintet, Ruud Jacobs, Rita Reys, Mezzo Forte, Kraak en Smaak, Wouter Hamel, Alain Clark, Deelder Draait, Lilian Vera (zonder Zucco 103) in samenwerking met Stichting Prospero (Bral: ‘… Zucco 104?’) en nog vele anderen die hier te vinden zijn.

Dat er ook nieuwe jazz nodig is, zien wij aan de kaartverkoop die toch voor 60% naar R&B, Avant Garde jazz, Funk, Soul want daar verkoop je de meeste kaarten op maar 40% duidelijk naar de grote helden ‘zoals die hier aan de muur hangen’, aldus Peter Beets.

Luister hier naar het vraaggesprek tijdens de presentatie.

5 gedachten over “Jazzin’ The Hague maakt programmering bekend

    1. Passe-partouts voor beide dagen kosten 80 euro en een dagkaart voor Jazzin’ The Hague € 44,50.
      Lees ik in de persmap!

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.