Gratis internet in hele stad …?!? Nu al …?

Ik geloof mijn ogen niet als ik deze kop als inleiding van het Haagse deel van het AD zie. En dan blijkt het ook nog een uitspraak te zijn van onze mediawethouder Rabin Baldewsingh, hierna te noemen Baldi Bladibla. Het liefst zou Baldi zelf WiFi gaan verzorgen maar: ‘Het zou niet fair zijn als ik met belastinggeld de markt ga verstoren<;;;;/', zo bladiblaat hij verder.
20120419-114741.jpg

Maar weet Baldi dan niet dat zijn mediabeleid ‘al’ op diverse plekken de markt aan het verstoren is? Sterker nog, dat hij systemen laat ontwikkelen die als app (BuitenBeter) in vele gemeentes ‘al’ foutloos draaien? En zelfs binnen onze eigen (‘nog niet aangesloten‘) digitale gemeente voortreffelijk wordt opgepakt door Publiekszaken?

Ik schaam mij bijna als ik vandaag 19 april 2012(!) over mijn digitale Hofstad moet lezen wat ik rond de eeuwwisseling al op internet plaatste. Over onze digitale stad waar een door aangesloten (..) scholen ongebruikt supersnel glasnet als Glaslokaal ligt te ‘verstaren‘ en residentie.net officieel alweer is opgeheven na het miljoenen kostende debacle van iedereen gratis op Residentie.net.
Ongetwijfeld bedoelt onze mediaguru Baldi het goed (..), maar laat hij nou eens kijken en luisteren hoe de digitale gemeenschap zonder belastinggeld de markt weet aan te moedigen.
De WIFI hotspotkaart is inmiddels zo’n 110.000 keer bekeken. Zelfs op ‘WIFI Hotspots’ in Google wint Hofstijl het van elke KPN link.

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.