Waar een paar stokken al niet toe kunnen leiden ..

Een bezoekje aan bakker Segaar in die ‘aardige winkelstraat’ de Reinkenstraat levert een interessante gesprek op over wandelen met Joost Kuitenbrouwer. Niet zomaar wandelen op een dag of een paar dagen maar langer nog.

Daar horen wij graag meer van ..

Op 23 april reageerde deze charismatische persoonlijkheid met het volgende antwoord:

Goede vriend!

Ja het was ook voor mij een mooi ogenblik bij bakker Segaar. Waar het hart vol van is stroomt de mond en het hart van over!

Erg leuk om U te ontmoeten. Op mijn pelgrims tochten naar Santiago heb ik veel gezongen in kathedralen onder weg. In het Aramees, de taal van Yeshua/ Jezus, niet als God natuurlijk maar als wijsheidsleraar. Ook heb ik Hindoe mantra’s gezongen.

In de kathedraal in Santiago gebeurt dat ook. De priester op het altaar was in het hart geraakt en accepteerde het, hoewel dit haaks staat op de katholieke traditie waarin de kerk zich nog steeds ziet als “de enige ware kerk”.

Eertst zei het nee, maar toen ik hem uitlegde dat alle wijsheidstradities in de diepte dezelfde betekenis hebben en worden gevoed door dezelfde beelden ging hij van harte accoord!. Hij vroeg mij namelijk op het altaar, de kerk was vol met bedevaart gangers! in het Spaans het Epistel voor te lezen. Gelukkig spreek ik Spaans ook vloeiend. Pinksteren! De Geest waait waar die wil.
Als iedereen van zijn hart luistert, zijn er geen taal of cultuur barrieres.

Van harte. Het zal mooi zijn U weer eens te ontmoeten. Afgelopen Zondag in de Sufi viering in het Sufi centrum naast het Vredespaleis, leidde ik met een groep mensen hele oude dansen, Dansen van Universele Vrede genoemd,uit de verschillende wijsheidstradities, zoals de Buddistische en Hindu dansen uit India en ook oud Hebreeuwse en Aramese dansen en die uit de Mystieke traditie van de Koran. Deze laatste drie hebben dezelfde innerlijke beelden en betekenisssen. Zo mooi en rijk, als mensen in hun hart geraakt worden!

van harte gegroet,

Joost Kuitenbrouwer

Naschrift van Guido Smit: Ik kwam op youtube het filmpje “Ontmoeting bij de bakker” tegen, waar Joost Kuitenbrouwer op een voor hem zo karakteristieke manier in beeld wordt gebracht. De boodschap “Wordt vast vervolgd …”, waarmee het filmpje wordt beëindigd is helaas geen werkelijkheid geworden. Hij is afgelopen dinsdag (15 mei 2012) op 80-jarige leeftijd geheel onverwacht overleden.
Joost Kuitenbrouwer was mijn schoonvader en zijn familieleden en vele anderen die hij in zijn leven geraakt heeft zullen hem missen.

Een gedachte over “Waar een paar stokken al niet toe kunnen leiden ..

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.