Meiden en computers ..? …Dachutwel!

20120430-030606.jpg

Wie denkt dat meisjes van 13 tot 16 alleen maar aan mode en uitgaan denken, is niet van deze tijd. Dat wijst de eerste girlsday van Komp u ter hulp wel uit. Schuchter maar vastberaden stappen deze vierde donderdag van april meiden van de SBO Merlijn uit de Paets van Troostwijkstraat de dynamische computerruimte van Komp binnen. Zij hebben gelezen dat het ook Girlsday is op de locatie van Komp aan de Piet Heinstraat 42/Elandstraat 17 in Den Haag.

20120429-184849.jpg
Oprichter/manager Ton: ‘Die komen hier met een lege maag en een dure laptop van thuis onder hun arm binnen. Maar als ze aan de slag willen, zeggen ze ik heb toch wel een beetje honger doet hij ze flemerig na. Dus eerst zorgen dat er genoeg te eten is. Dan gaan ze meteen anders denken; en gaan ze enthousiast aan de slag. Sommige problemen hebben we voorbewerkt zodat ze niet voor een onoplosbaar probleem komen te staan. Als je ziet waar wij soms mee opgezadeld worden zonder dat daar ook maar iets van vergoeding tegenover staat! Terwijl daar door het reguliere onderwijs stagekosten voor worden gerekend.

20120430-031146.jpg
Soms nemen we uitvalproblemen toch aan die het uiteindelijk prima naar hun zin hebben. Ton is redelijk tevreden over zijn girlsday 2012 waarin zo’n 16 jonge meiden variërend van 10 tot 15 jaar ’s ochtends vroeg aan hun girlsday experiment begonnen.

20120430-024802.jpg

Ton kent zijn pappenheimers wel dus hij was voorbereid op hongerige magen. En had daartoe de nodige boterhammen laten beleggen. Een enkeling kreeg haar probleem niet direct voor elkaar omdat de nodige hardware niet in huis was. Maar zij kan zonder problemen de volgende dag aankloppen om haar volledig gepimpte laptop op te halen.
Echt waar, wat die gast allemaal voâh wènâg voor elkaar weet te krijgen … Je zou eens een kijkje moeten nemen daar aan de Piet Heinstraat!

20120429-183533.jpg

Waanzinnig goedkope aanbieding met oranje petje er gratis bij!

2 gedachten over “Meiden en computers ..? …Dachutwel!

  1. Klopt Roel. Ook daar was ik op bezoek tijdens de opbouw van de Stadsnetboerderij. Wat hij allemaal voor elkaar krijgt en daarmee de financieel minder bedeelden van goed werkende apparatuur en het gebruik ervan duidelijk voor hen maakt …

    Like

  2. Ken Compu………. nog uit de tijd dat ze op het Jacobahof opereerde
    afd:goed bezig

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.