Lijn 11 richting Markt rijdt weer

Nu kán de HTM eens scoren met een lang verwachte wens van haar passagiers en dan moet ik het van een passagier horen. Lijn 11 ter hoogte van de Conradkade Weimarstraat rijdt weer langs het water richting Haagse Markt en het Station Hollands Spoor. Nadat de tram niet meer reed vanwege de zwakte van de kade en daardoor het gevaar liep in het water van het Verversingskanaal te belanden, zijn de sporen en de dijkconstructie geheel vernieuwd.

Ook de kadewand werd vernieuwd waardoor zij haar karakteristieke wilde begroeiing kwijtraakte. Daar is niet iedereen even blij om. Maar dat tramlijn 11 weer haar vertrouwde route neemt van Scheveningen naar Station Hollands Spoor daar is iedereen blij om. Het mocht dan ook wel een keer na ruim anderhalf jaar van getob met de herstelwerkzaamheden.

20120515-224117.jpg

6 reacties

 1. Hadden ze nou echt niet een constructie kunnen bedenken zonder betonbouw, ziet er niet uit en past niet in het begin 20e eeuw straat beeld wat daar zou moeten zijn. Waar is het beschermd stadsgezicht?

  Like

  • Na een blik vanaf het water en informatie van Willemsvaart schipper Chris, blijkt de steenconstructie van het schuine deel van de vernieuwde kade voor begroeiing gelukkig open te zijn gehouden. Je ziet duidelijk ruimte tussen de stenen gereserveerd voor plantengroei. En de eerste groene sprieten zijn al zichtbaar. De tijd zal het leren.

   Like

  • Goed idee Roel dat van dat vroeg naar bed gaan;-)

   – The future? … join me! twitter.com/interniek hagazine.nl

   Like

 2. Precies Eduard. Elke keer post van de HTM dat de tramlijn is hersteld en dat niet het geval is, behalve op het moment dat de tramlijn wel weer rijdt langs het water over de vernieuwde damwand. Onbegrijpelijk die jongens!

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.