Tijd is geld …

‘Nou Mam’, roept dochter Mariëtte bestraffend haar moeder toe. ‘Dit kán toch niet!‘ Lida, zich niet bewust (..) de oorzaak van deze uitroep te zijn, krijgt toch wel een vermoeden waar het om gaat. De klok die wij sinds gisteren aan de muur hebben hangen, roept nogal bijzondere sfeereffecten op die niet overeen komen met de stijl van inrichten die onze huiskamer kent. Denk dan aan een lichteiken boeren kopkast met één deur, een lichteiken spiegel, zwart televisiemeubel onder de zwart lakken gedateerde (maar het beeld is zo mooi) Panasonic tv en een kunstzinnig vormgegeven (soort art nouveau) gekrulde kamerlamp, maakt het rijtje langs de wand af.
‘Je vader heeft ook meegekozen op de website dus het is niet mijn keuze alleen, maar ook die van je vader’, probeert Lida nog. ‘Vind je hem niet mooi dan, op het glinsterende na, dan? Ik vind hem wel design hoor. Het past precies bij de tv en die ronde glazen klok die was van blauw glas. Die paste er helemaal niet bij. Wat vind je er dan van?’, vraagt zij nu op de vrouw af.

20120724-010048.jpg

Mag ik het zeggen …? Typisch Frans Bauer!‘ En of dat niet genoeg is, komt er nog achteraan: ‘Dit kan echt niet hoor, die glinsterende stralen! Het lijkt wel de zon!’
‘En er hoort nog een klepel bij ook, maar die hoeft er niet aan gehangen te worden’, voeg ik er schijnheilig aan toe.
Ook vakantieminnend buitenland wordt erbij betrokken in de vorm van zoon Robin die via whatsapp met negen uur tijdverschil vanuit Californië zijn mening geeft en er werkelijk een aureool in ziet. Iets religieus! Het uitwisselen van beeldmateriaal via een aangemaakte whatsapp-groep is werkelijk een uitkomst, voor ons hechte gezin. Alle deelnemers met een maximum van 10, in dit geval het complete gezin met aanhang krijgen alle opmerkingen in de app van elkaar langs; waar je ook zit. Het is een gepiep en geboing van jewelste als iedereen met Whatsapp voâh wènâgh aan de gang gaat. Maar het resultaat is er ook naar: de klok met de hemelse schittering moet terug! En de leverancier heeft daar na telefonisch onderhoud geen probleem mee, als wij de verzendkosten maar betalen en alles netjes in doos verpakken.
En hoe heette die klok nu ook weer precies? Nextime Heavenly! Wij hadden het kunnen weten!

En die klok die stuk was dan? Die slecht combinerende blauwglazen klok, bedoel je? Die loopt weer!

3 reacties

    • Die klok kapte ermee vlak voor het journaal op de dag dat wij thuiskwamen van vakantie, tegelijkertijd dat er een zekering op het net uitsloeg, terwijl die klok op een batterijtje loopt!?!

      – The future? … join me! @interniek hagazine.nl

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.