Kinderboekenmarkt

20120729-015350.jpg

Of ik een herinnering heb aan een kinderboek, vraagt Ruud mij vanochtend tijdens de Opûh Koffie. De frequente bezoeker van Hagazine weet dat Ruud iets heeft met boeken en kinderboeken in het bijzonder. Zo is er in oktober de jaarlijkse Kinderboekenmarkt in het Atrium van het IJspaleis waarvoor nu al aandacht gevraagd wordt op de speciale website. Als je bijvoorbeeld iets hebt met een kinderboek uit jouw verleden dan kun je dat op de website onder woorden trachten te brengen (150 om precies te zijn). En inderdaad, ik heb iets met een kinderboek uit mijn verleden: Daantje groot en Daantje klein, geschreven door Leonard Roggeveen. Niet dat ik het nog in mijn bezit heb, want lezen is uiteindelijk niet mijn ding geworden, maar het feit dat ik van mijn oom Piet, die leraar/onderwijzer was in Sassenheim voor mijn, ik denk vierde of vijfde verjaardag een echt boek kreeg, is mij helder bijgebleven. Groot, wit en met een harde kaft, voor en achter en opvallend weinig pagina’s daar tussenin. Daarover wil ik wel wat gaan schrijven daar.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.