Bordjes wandelroute: chique, maar onjuist …

Als geboren Hagenaar let ik niet zo op wegwijzers voor wandelaars en fietsers in het centrum. Maar stadfotograaf Roel Wijnants lijkt er zijn hobbie van te maken. Hij ergert zich aan de verkeerde richting die de bekende goud omrande zwarte bordjes soms wijzen. Zoals op de kruising van het Lange Voorhout naar de Denneweg.

20120825-013743.jpg
Daar lijkt het Paleis Noordeinde voor wandelaars niet eens te bestaan en de VVV de andere kant op te liggen met veel meer af te leggen kilometers. IJscovrouw Marian Moes die hier haar standplaats heeft, spreekt van een ware hoos van toeristen die haar dagelijks raadpleegt over de juiste route naar de ontbrekende koninklijke werklocatie. Of weet Marian hier toevallig meer van? Zij lacht dit weg maar weet nog wel te vertellen: Dat (duidend op het schelpenpad)’Sinds dat lekkere spul hier leg, die bank onder de boom is verdwenen. Er zijn nog steeds mensen die hier naar vragen. Waar is de fraaie witte zitbank gebleven? Voor mensen die niet weten waar ik het over heb; net zo’n witte bank als rond de Postzegelboom voor het Paleis Noordeinde.

20120824-154024.jpg
Met het aanleggen van het nieuwe schelpenpad is men vergeten de witte bank rond de boom terug te plaatsen …

2 reacties

  1. Bij de wegwijzer op de Kneuterdijk staat Noordeinde wel verwezen. Het is gegroepeerd, omdat in het centrum heel veel toeristische doelen zijn en het niet mogelijk is om alles in de stad op elke wegwijzer op te nemen. Alle doelen in bijvoorbeeld het Hofkwartier, zie ik op elke mast opgehangen.
    Voor het VVV worden bezoekers via het Lange Voorhout – Kneuterdijk – Spui naar de bibliotheek gestuurd. Een directe route die ook nog mooie&toeristisch is. Ik vind het Lange Voorhout echt prachtig!
    Overigens worden die bordjes wel vaak door onoplettende vrachtwagens aangereden waardoor ze de verkeerde kant wijzen. Zo wees laatst het bordje met “bibliotheek” bij de mast tegenover de bibliotheek naar het Filmhuis, maar dat wordt vervolgens wel weer recht gezet.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.