Hollywood Blondes officieel geopend

20120906-123419.jpg

‘Blondes have more fun’ is een uitspraak die ik niet snel op onze wethouder van cultuur Marjolein de Jong zou projecteren. Maar als het Filmhuis Den Haag haar megagroot naast Doris Day als look-a-like toont dan ligt humor op de loer. Het was dan ook een vrolijke boel tijdens de officiële opening van het door het Haags Filmhuis bedachte filmprogramma Hollywood Blondes dat tot November 2012 in filmtheaters in 16 Nederlandse steden te zien zal zijn.

En wat had onze blonde coryfee het naar haar zin dat zij kon vertellen dat het Haags Filmhuis het beste van Nederland is. Mede door de programmering die al via de openluchtvoorstellingen voor de deur en tijdens het UIT festival een preview kregen, heeft Hollywood Blondes nog vóór de opening de media gehaald.

Filmhuisprogrammeur Leendert de Jong heeft zich echt verdiept in de Hollywood tradities waar blonde actrices toch echt de voorkeur hadden als het om onschuldige sexy en reine types ging boven gevaarlijke, actieve donkere actrices. Zijn artikel in de Hollywood Blondes Filmhuis krant die gratis is mee te nemen, gaat daar dieper op in. Daar staat ook de globale programmering in de Nederlandse theaters vermeld. Buttons van de drie stereotypen blonde actrices – sexy, cool, next door – gaven de theaterbezoekers de mogelijkheid te tonen waar hun voorkeur naar uit ging.

Meer informatie is te vinden op Filmhuis Den Haag

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.