Lange Voorhout even tot zijn recht

20120911-185723.jpg

Waarom het voormalige Koninginnenach festival (29 april) The Life I Live moest gaan heten, is al moeilijk te begrijpen (auteursrechten van één persoon?). Maar dat er ook opeens European voor moet komen te staan – vertaald: het Europees Koninginnenach Festival?!? – dan begrijp ik het helemaal niet meer. En dan heb ik het nog niet eens over de datum. Maar genoeg gezeurd want een kort bezoekje aan het Lange Voorhout geeft eindelijk eens een mooi beeld zoals deze historische omgeving voor festiviteiten kan worden benut.

Kleine paviljoens met bescheiden geluidsproducties zowel klassiek als modern en jazz, een Frans hoekje met Jeu de Boules en enkele echt Franse klassieke automobielen met daar omheen een enkele partytent ingericht als mobiel proeflokaal voor wijnen, snacks of reizen. Met de zonnestralen door het groene bladerendak waande ik mij zo op een warm Frans plein.

20120911-184928.jpg

Rond de filmcontainer met het eeuwigdurende strijdthema (tussen Leeuwarden, Utrecht, Eindhoven, Maastricht) ‘Den Haag – 2018, Culturele hoofdstad van Europa’, signaleerde ik dames in feesttenu en heren in driedelig grijs en zwart. Zij maakten ongetwijfeld deel uit van het decor in Bodega De Posthoorn waar zojuist de website Heritage in Motion was gelanceerd.

Een enthousiast verslag op Hofstijl.nl en meer informatie op The European Life I Live

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.