Filmfiguranten gezocht … uit verleden

Misschien was je erbij in het Filmhuis toen in 2005 Dick Bos in actie zijn filmpremière beleefde.

Paul Verhoeven als filmregisseur van onder meer Basic Instinct (1992) verleende deze Haagse stripfiguur een rol. Toen al was er sprake van figuranten die de ingewikkelde judogrepen van Dick Bos moesten ondergaan zodat tekenaar/schrijver/filmer Alfred Mazure deze kon uittekenen. Die figuranten werden verzameld in de kaartenbak van het filmproductiebedrijf MAZ-film. Ook Dolf Brouwers, staat er als knappe jonge vent in. Hij was figurant in een kroegscene uit de MAZ-film 9 Jaren.
Het Filmatelier Den Haag is nu op zoek naar wat er van die MAZ-filmfiguranten terecht is gekomen die zich hebben aangemeld sinds 1945. Van Dolf Brouwers alias Sjefke van Oekel weten wij het al. Misschien dat jij ook iemand uit de kaartenbak kent?

Meer informatie op de website van Filmatelier Den Haag

Nagekomen bericht van Filmatelier Den Haag: Aanstaande maandagmorgen 24 september vanaf 10.10 uur besteedt RTV-West uitgebreid aandacht aan de kaartenbak in het programma ‘Debby en haar mannen‘. Zowel te volgen op radio, internet als televisie: http://www.omroepwest.nl/radio/programma/debby-en-haar-mannen. Ook op de website van Geschiedenis24 is er aandacht voor de kaartenbak, Dick Bos én Alfred Mazure. Je kunt er o.a. de filmacademie afstudeerfilm van Jan-Cees ter Brugge uit 1979 over Dick Bos online zien. Zie: http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2012/augustus/de-kaartenbak-van-alfred-mazure.html.

3 reacties

  1. Aanstaande maandagmorgen 24 september vanaf 10.10 uur besteedt RTV-West uitgebreid aandacht aan de kaartenbak in het programma ‘Debby en haar mannen’. Zowel te volgen op radio, internet als televisie: http://www.omroepwest.nl/radio/programma/debby-en-haar-mannen. Ook op de website van Geschiedenis24 is er aandacht voor de kaartenbak, Dick Bos én Alfred Mazure. Je kunt er o.a. de filmacademie afstudeerfilm van Jan-Cees ter Brugge uit 1979 over Dick Bos online zien. Zie: http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2012/augustus/de-kaartenbak-van-alfred-mazure.html.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.