Vortex TDA bewijst: open Spuiplein moet blijven …

Het indrukwekkende kunstwerk van afvalhout Vortex dat dienst deed als openlucht discotheek annex uitgiftebar tijdens de jongste ToDaysArt (#TDA12) bewijst eens te meer dat het centrum van Den Haag zo’n kunstenplein in de open ruimte niet kan missen. Want waar kun je anders zo’n fraai bouwwerk midden in het dynamische hart van Den Haag zo opvallend en tijdelijk bouwen? Maar al te vaak verschijnen er kritische berichten in de media over die lelijke open ruimte die het Spuiplein zou ‘moeten’ zijn.

Als je werkelijk innovatieve kunsten wilt kunnen blijven vertonen zonder de regeltjes die overheden nu eenmaal overal opleggen dan is dit kunstenplein dat iedere voorbijganger verbaasd doet stilhouden een must.

Je gelooft bijna niet dat deze wervelwind van waaibomenhout als geheel overeind is gebleven. Maar de versnelde weergave van alle losse opnamen tijdens de bouw die vier dagen duurde, geeft wel aan dat deze Vortex gebaseerd is op nauwkeurig constructiewerk. Kijk even naar de grappige filmpjes die de medewerkers van TDA12 aan het werk laten zien.

3 reacties

  1. […] FIETSEN JOGGEN UILENINJEBOOM STUDIOHAAGSCHEBLUF REPAIRCAFÉ’S KOMPUTERHULP VREUGDEVUREN SPUIPLEIN F.A.S.T WESTCOASTCHALLENGE LAAT DE LAAN OPÛH KOFFIE HAAGSPRAAK HISTORISCH […]

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.