Elektriciteitsfabriek toont creatieve ingewanden

De Elektriciteitsfabriek aan de De Constant Rebecquestraat kon eindelijk bezocht worden door kunstminnend publiek tijdens de jongste TodaysArt (TDA12). Tien jaar (!) geleden al liep een groep stadsreizigers door deze leegvallende hallen met beloftes voor diverse creatieve invullingen. Dus mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Direct bij binnenkomst al in de oude turbinehal valt de enorme ruimte op die je zelden ergens anders kunt zien.

Enorme hoogtes ook waar de makers van de delicate kunst best wel problemen mee hadden. Want hoe krijg je een verticaal rollende band met bovenin en onderop een katrol in het midden van een hal opgehangen tussen twee kabels op twintig meter hoogte? Maar het is ze gelukt getuige de enthousiaste Peter Zuiderwijk die met de door het publiek gevouwen vliegtuigjes aan het helpen is deze op hoogte gelanceerd te krijgen. Maar ook het grote videobeeld imponeert.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.