Vol van nieuwe kleindochter

... net op aarde ...

‘Zo lag jullie kindje net nog in de baarmoeder …’ vertelt de verloskundige zaterdagochtend om zeven over vier aan de dolgelukkige Mark en Mariëtte terwijl Mark deze schitterende opname in het Haga Geboortehotel maakt.

Geen luchten van broodjes shoarma of frikadel speciaal (..) om deze geboorte super emotievol te maken.

En juist als OpaNiek (het thuisfront) dit nieuws van een zusje aan Lucas wil vertellen, slaapt hij als een roos (de druktemaker). En hoe ik ook opvallend rumoerig rond zijn bedje beweeg, hij blijft onder zeil. Toch wil ik met hem naar het Haga toe om zijn reactie op zijn zusje te zien.
Een whatsapje van pappa Mark, dat zij zo naar huis komen, brengt die wens een stuk dichterbij. Staand op de vensterbank wijst Lucasje door de beregende ramen naar “mamma-auto” en al zwaaiend naar oma neem ik hem mee naar de hal… Daar fluistert hij met opgeheven vingertje … Hoor … De voetstappen van Mark komen galmend dichterbij en op de voorlaatste trap, zie ik zijn blije blik die van Lucas kruisen.
De lift brengt de rest van het gezelschap dat nu uit drieën bestaat.

Wat een klein hummeltje is het in de Maxi-Cosi(..) en ik denk dat Lucas niet eens kan zien dat zijn zusje hierin ligt. Zelf vindt Lucas wel dat hij makkelijk samen met zijn zusje in de wieg kan liggen, ook al steken zijn beentjes er dan bovenuit. Zijn liefde is nog net te stuiten met zijn ijzeren GreyHound Dinky-Toy bus voor zijn zus. Maar het schattigst is wel dat hij het fotolijstje met zijn eigen geboortefoto erin aan zijn zusje in de wieg laat zien, hoe hij op haar lijkt …

7 reacties

 1. Hoi Niek en Lida,

  Van harte gefeliciteerd met je jullie tweede kleinkind Noortje!
  Wat een mooie foto!

  Liefs en groeten,
  Monique (en Paul natuurlijk)

  Like

  • Haar naam kan ik nog niet verklappen omdat het geboortekaartje nog aan moet komen. Maar per mail ga ik dat natuurlijk wel doen.

   Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.