Voorzichtig slopen Vijf Poortjes … barbaars!

Niet te geloven dat de Vijf Poortjes een van de weinige echt mooie gevels in het centrum van Den Haag gesloopt gaat worden. ‘Gelukkig worden de fraaie bogen voorzichtig gesloopt’! Wat een farce! Ze mogen onder geen beding gesloopt worden! Ook niet voorzichtig!
Wat is dat toch met Den Haag dat alles wat mooi is, maar niet onderhouden, maar gesloopt moet worden? Als het gesloopt gaat worden, is het dus eigendom van de Gemeente en de wethouders van bouwen en wonen kunnen wij dus verantwoordelijk houden voor de jarenlange verpaupering die dit pand heeft ondergaan.

en toen was er alleen nog maar een fotootje van De Vijf Poortjes

Schandalig gewoon hoe ons gemeentebestuur met historisch erfgoed omgaat! Barbaars gewoon!

In een documentaire over de onlangs gevonden allereerste video opnamen van de Beatles kwamen beelden boven van het centrum van Liverpool waar dit roemruchte viertal op het dak stond van hun hoofdkwartier. Daaruit bleek dat alle gebouwen zelfs de glazen dakopbouwen nog onaangetast overeind staan. Sinds 1967 blijkt er niets aan het gebouwenbestand veranderd te zijn, maar wel onderhouden. Zo ga je met historisch erfgoed om!

5 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.