Klein Tokyo in de Weimarstraat

Ik werd al eens uitgenodigd door Hitoshi Nakayama om een kopje koffie te komen drinken in zijn Japanse Cadeauartikelen shop in de Weimarstraat. Maar het toont weer eens de snelheid waarmee ik in het dagelijkse leven (irl) reageer. Not! Want ik heb het wel beloofd maar dat adres nooit bezocht. Maar laat ik nu jouw verbazing schetsen als Maup (je weet wel met Marco de M&M van v/h Hofstijl.nl) mij bericht dat hij in zaken is met een Japanse Home Garden shop in de Weimarstraat nummer 40. En dan slaat mijn biologisch netwerk prompt aan en combineert Weimarstraat, Japans, shop … Maar was die uitnodiging van Hitoshi niet op een heel ander adres in de Weimarstraat? Klopt; honderd meter verderop, hoor ik van hemzelf. En juist die verplaatsing van de zaak Nakayama Japanese style of living naar nummer 40 en de daarmee gepaard gaande heropening een week later zijn de redenen van Maup’s uitnodiging dezer dagen eens naar zijn nieuwe werkplek te komen kijken.

Laat ik nu net op zoek zijn naar een cadeautje voor onze zoon Robin die alweer 31 jaar (!) is geworden. En dan moet het wel heel gek lopen als ik niet voor hem zou slagen uit de volgende lijst van Oosterse cadeauartikelen, huis- en tuin-decoratie, vazen, glaswerk, aardewerk, raku, Japanse keukenspullen, sushi-kookboeken, sake, natuurlijke design producten, topkwaliteit kunstbloemen en nog veel meer in Japanse stijl.

En om die heropening te vieren bieden zij 35% korting op de hele collectie!

Het filmpje schoot ik tijdens mijn bliksembezoek, terwijl Maup mijn cadeaus feestelijk Japans staat in te pakken.

Hoe zou het met Marco (Melodiefabriek.com) zijn geluidsstudio gaan die hij aan het bouwen is? Hierover later meer.

2 reacties

 1. Raku, dat is het helemaal, vooral dit najaar. NAKAYAMA is specialist in Nederland Tot de alweer aanstaande cadeaumaand blijven we flinke korten op de prijzen, zeker.
  Lijkt wel reclame…
  Merci voor de aandacht voor de, toch wel degelijk unieke, winkel die tegen de crisis in onderneemt en een bijdrage levert aan het economisch klimaat in de Weimarstraat.
  Opening shop.
  Irasshaimase ^-^

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.