World Soundtrack Awards 2012 in Gent

In 2000 waren wij al eens bij de World Soundtrack Awards & Concert 1th edition in Gent. Ook deze keer is het enthousiasme voor filmmuziek bij onze zoon Robin ook nu weer de reden dat wij ons lieten overhalen om bij de 12de editie aanwezig te zijn. Bovendien, hij reed ons nu. Wat het meest opviel eigenlijk ook het meest tegenviel was de afwezigheid van beroemde artiesten. Zelfs de hoofdreden dat wij naar Gent togen, was de filmcomponist James Newton Howard een paar van zijn beroemdste filmmuziekcomposities live te zien uitvoeren, kwam slechts ten dele uit. Howard zat wel in de zaal maar liet zich slechts een keer verleiden het dirigentenstokje over te nemen. ‘Ik sta er maar wat mee te zwaaien’, was zijn grappig bedoelde excuus.

20121022-022036.jpg

In de dertig jaar dat hij nu meer dan 130 soundtracks componeerde, is het voor het eerst dat hij een complete live uitvoering meemaakt. De eerste tien jaar trok Howard zich nooit iets aan van filmregisseurs als hij muziek schreef antwoordde hij nu stoer, maar toch wat verlegen.

Al met al waren de filmbeelden die op drie schermen te volgen waren meer een afleiding van het gebeuren dan dat deze een toevoeging waren. Want juist het Brussels Philharmonisch Orkest en het enorme koor kregen hierdoor minder aandacht dan zij verdienden. Sterker nog, het leek of zij voor de verandering nu maar eens de live uitvoering van de film fragmenten vertolkten.

Voor de pauze werd de winnaar bekend gemaakt van de SABAM award 2012 waarin drie genomineerde jonge componisten hun filmmuziek voor een en dezelfde filmscène door het orkest en koor werden uitgevoerd.
De World Soundtrack Award 2012 ging uiteindelijk naar Alberto Iglesias. Hij ontving de trofee uit handen van Rita Coolidge, zangeres van onder meer 007 James Bond titelsongs die de volgende dag in Gent de volle aandacht kregen in het Kuipke.

Meer op de website

2 reacties

  1. Ik heb er (uiteraard) een filmpje bij gemaakt maar vind het toch te eng om het voor iedereen te posten. Toen ik even niet keek scheen er een waarschuwing te zien zijn geweest. Ik heb hem echt niet gezien. Dus voor ingewijden heb ik een filmverslag.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.