Hard Drive Centrum Den Haag

Als ik een bericht van Apple krijg dat mijn harde schijf mogelijk is aangetast en deze gratis door Apple wordt vervangen ben ik niet blij, maar toch verrast. Maar wanneer ik met mijn Mac in onze grootste koffer het centrum van Den Haag moet zien te bereiken, slaat de ergernis pas echt toe. Vooral als ik voor deze unieke gelegenheid met de auto ga en ik eigenlijk fietser ben. Dan merk ik pas hoe de harde schijf van Den Haag eerder aan reparatie toe is. Wat een toeren ik heb moeten uithalen om van Regentes/Valkenbos op de Lutherse Burgwal uit te komen. Straatje in, straatje (achter)uit, bruggetje op, bruggetje af, keren, achteruit, verkeersbord volgen tegen verbod in, etc. uiteindelijk in de Boekhorststraat geparkeerd. Een beetje Monopoly-gevoel: ga drie plaatsen terug en u ontvangt geen 500 gulden (..).
Ik zal het je verder besparen. Als je onverhoopt met de auto bent, een advies: doe alsof je van buiten de stad komt en ga vooral niet af op jouw stratenkennis als fietser. Want je rijdt je hopeloos vast.

Doordat ik enkele Mac-loze dagen doormaak, kan ik geheel ‘hersteld’ en met burenhulp (bedankt John) zorgvuldig mijn aanrijroute voor het ophalen bepalen. En zonder veel aanpassingen beland ik inderdaad in de parkeergarage aan de Lutherse Burgwal.

20121103-014351.jpg

Deze aanduiding is in de lift nergens te vinden

Het blijkt een druk bezochte parkeergarage van ongetwijfeld ervaringsdeskundigen want pas na het vierde parkeerniveau zie ik een lege parkeerplaats. Als ik de deur naar het trappenhuis open, zie ik etage 4 duidelijk op een groen bord staan. De liftdeur ernaast openbaart zich als een poort naar het paradijs. Trappenlopen met een (straks zware) koffer met breekbaar spul is niet direct mijn hobby.

20121103-015104.jpg

wat vage lettercombinaties duiden de etages aan …

Maarrr … dit paradijs kent ook zijn beperkingen. Liftknoppen en etageaanduiding lijken een apart leven te leiden. Ook het etagenummer 4 staat er niet op. Slechts door het te vragen, kom ik erachter wat de begane grond is. Met de Mac is gelukkig alles weer in orde nu de nieuwe Seagate 1Tb harde schijf aan boord is. Dus enigszins blij begeef ik mij weer in de lift met de puzzelbediening.

20121103-012109.jpg

Een raadsel welke lettercombinatie de vierde etage verbergt. Wie het weet mag het zeggen.

5 reacties

    • Kan wel hoor geloof ik via fietskoerier die dan wat groter uitpakt op 4 wielen.

      – The future? … join me! @interniek hagazine.nl

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.