LvMloop 2012 koud, nat en zwaar

Vanwege de enorme drukte tijdens het afhalen van de (voor)inschrijvingnummers, start de Laan van Meerdervoortloop 2012 een kwartier later dan gepland. De regen maakt van dit uitstel misbruik en ontwikkelt zich tot behoorlijke buien met windstoten. Tijd om te vertrekken.

20121105-014137.jpg

nog voordat wij zijn gestart zijn we al doordrenkt van de regen

Uiteindelijk toch een goeie tijd gelopen voor mijn doen: 1 uur en 4 minuten voor 10 km. Het was vooral het zwaardere parcours dat nu veel meer in de duinen lag dan vorige loop waar nog bij de 10 km ook de sintelbaan van Haag Atletiek was opgenomen.

Doordat de weg voor de ingang was opgebroken, leidde het parcours weer terug de duinen in. Grotendeels over gladde gloednieuwe fietspaden maar al te vaak over de bijna historisch gerepareerde wandelpaden van afgebrokkeld asfalt.

20121105-015441.jpg

enkele afdalingen en stijgingen verrasten mij behoorlijk

Door de regen stonden er plassen in waar niet iedereen van houdt om doorheen te lopen. Niets is vervelender dan met natte sokken in je schoenen lopen. Of dat nou gloednieuwe of afgetrapte schoenen zijn maakt dan niet meer uit.

20121105-015925.jpg

Na zeven kilometer dan eindelijk het strand op

Na zeven kilometer dan eindelijk het strand op bij strekdam nummer 35 om tenslotte bij nummer 31 het verlossende eindpunt te zien. Heel toepasselijk draaide op het strand onder een partyafdak een DJ muziek van Faithless. Hopeloos dus vertaald, maar lekker ritme dat door de aanwakkerende wind en regen grotendeels verwaaide. Tel daarbij op het rulle zand door hoog water en je waande je op militaire oefening.

Mijn rugzakje met droge kleren ligt nog gebroederlijk tussen de andere persoonlijke eigendommen te wachten. Maar het regent nu echt goed door dus even afdrogen en droog ondergoed aan om daarna maar gewoon weer het natte goed daarover heen aan te trekken en de handdoek als sjaal om mijn hals en het Parnassia Laan van Meerdervoortloopmutsje op het hoofd. Zo aanvaard ik mijn eigen Laan van Meerdervoort terugrally op de ATB. En ik word er nog vrolijk van ook!

Zie ook LvMloop 2012

De uitslagen

LvMloop 2011

LvMloop 2009

LvMloop 2007

LvMloop 2006

LvMloop 2003 (de eerste loop)

20121105-134855.jpg

5 reacties

 1. Weet jij waarom ze dit de Laan van Meerdervoortloop noemen?
  Den Haag-Zuid-West loop lijkt me toepasselijker.
  Toch neem ik mijn petje af voor jouw prestatie. Ik zat heerlijk droog bij de centrale verwarming 🙂

  Like

  • Het is ook de laatste keer dat de loop zo wordt genoemd. Het begon allemaal aan het begin van de Laan van Meerdervoort ter hoogte van Metropool en Haganum. Toen werd bijna de gehele Laan afgelopen. Maar elk jaar daarna werden er we stukjes afgeknabbeld waardoor de vlag de lading niet meer dekt.

   Like

  • Dankjewel, overigens Paul, al gekeken naar het aangepaste aanbod van de Rozenstraat 68? Prijs omlaag en alles in de door jou gewenste kleuren?

   Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.