Kruid & DRUIF, nieuw concept in Reinkenstraat

Kruid en Druif heeft zojuist haar winkeldeur in de Reinkenstraat geopend. Op de winkelruit waar zover ik mij herinner nog niet zo lang geleden Kaatje aan de Rein te lezen was, staat nu achter het vrolijke kruid&DRUIF-logo ‘Aziatisch koken en wijn’. Het is geen eethuisje, geen winkel in kook benodigdheden, geen afhaalrestaurant, maar wat is het dan wel? Hier moet ik meer van weten. Die vrouw met een sticker op haar vinger om ergens op te plakken, weet vast meer. Zij legt het concept van deze compleet nieuwe zaak uit.

20121216-153742.jpg

het vrolijke logo op de winkelruit nodigt uit

Nieuw is altijd moeilijk uit te leggen, maar je weet dan wel meer. Dus na zo’n vijf minuten vragen en absorberen vind ik het typisch zo’n onderwerp voor Hagazine. Dat vinden de ondernemers Marloes en Erik ook en de camera is snel getrokken om deze nouveauté op eetgebied voor de eeuwigheid vast te leggen.

Zij; houdt van koken en kokkerellen, deed marketing, volgde de Hotelvakschool en wilde iets nieuws beginnen. Hij; deed bedrijfsorganisatie en doet iets in het ontwerpen van boten (de constructiekant) en samen houden ze van lekker eten. Het brainstormen over vijf door hen bedachte winkelideeën bracht hen uiteindelijk op dit op kleuren gebaseerde concept. Met als bijzondere aanvulling een wijnkeuze – ook weer in de kleurcode van het recept – afgestemd op het Aziatische gerecht.

20121216-154215.jpg

de overzichtelijke receptindeling

Eerst kies je een menu uit dat direct bij binnenkomst duidelijk op de muur is af te lezen met bereidingstijd en prijs. Vervolgens pak je ook weer van de muur uit een recept in dezelfde kleur om daarna een van de kruidendoosjes gevuld met de ingrediënten voor dat recept. Kortom tientallen Aziatische gerechten met duidelijke receptuur om zelf thuis te koken. Kijk zelf maar op de site Kruid&DRUIF

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.