Galerie HAAGS gaat Gotisch

Galerie HAAGS heeft van verschillende Haagse kerken fraai fotowerk aan de muur hangen, gemaakt door Piet Gispen. Er hangt bijna een devoot sfeertje tijdens de opening van de jaarlijkse business borrel afgelopen donderdag. Maar devoot en HAAGS gaan natuurlijk nauwelijks samen als je de opmerkingen in aanmerking neemt. Ook Jille van der Veen heeft daar een handje van. Hij zou even later les geven op dezelfde locatie.

Marcello heeft altijd iets bijzonders (gratis kunstwerk) te vertellen

Goddelijk Den Haag noemen eigenaren Marcello en Els de expositie. Ik denk meer aan Gotisch Den Haag omdat de kerken waar Gispen zijn camera heeft opgesteld veelal een Gotische bouwstijl hebben. Daar kan ik met een glaasje champagne in de hand ook over meepraten als ik de opnamen van de Elandstraatkerk zie waar ik als misdienaar redelijk wat uren met de blote knietjes op de koude marmeren altaartreden heb liggen.

belangstelling voor het werk van Piet Gispen

Gispen heeft een zeer verklaarbare reden voor zijn werk, legt hij uit: het aanbod in werk viel deze periode tegen en stilzitten komt niet voor in zijn vocabulaire. Hij vertelt het zelf in bijgaand filmpje.

Meer informatie
Galerie HAAGS
Piet Gispen

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.