Iemand een damesfiets kwijt?

Opeens staat zij daar pal voor mijn deur en midden op de stoep zodat voorbijgangers er omheen moeten lopen. De chique damesfiets op een beugelstandaard, grijs, een beetje robuust met een bagagerek voorop en met een zwart omwikkeld kettingslot om het achterwiel. Een koperen hangslot kleedt het geheel af. Dan denk ik dus meteen aan een feestje. Bij de buren meestal. Dan kan ik er nog inkomen dat de vrouwelijke feestganger bij nader inzien zo aangeschoten moet zijn dat zij toch maar haar rijwiel heeft laten staan. Maar de buurvrouw die komt aanlopen, weet van niets.
20121224-160649.jpg

de grijze dame nu tegen de gevel geplaatst

Nu wordt het interessant. Wie zet haar fiets in de nacht van zaterdag op zondag vóór Kerstmis nu zó onhandig voor een deur neer die zij niet is binnengegaan? Niet alleen wij, de bewoners maar ook voorbijgangers moeten er omheen lopen. Let wel, zij is dus niet op het betreffende adres op bezoek geweest. Is dat een poging tot aandacht? Is de rijwielbezitster voor onze deur door een (on)bekende opgehaald en weet zij niet meer waar zij haar fiets heeft gelaten? Zijn hier loverboys aan het werk? Is het een lokfiets van de politie? Werd de berijdster onderweg onwel en is zij per ambulance afgevoerd? Saillant detail is nog dat de rijrichting waarop de fiets is neergezet tegen het verkeer in is.

Zodra ik de fiets op een wat vriendelijker manier voor voetgangers ga neerzetten, bijvoorbeeld tegen onze gevel, geeft dat de indruk dat de eigenaar van de fiets bij ons op bezoek is. En dat is niet het geval. Ik laat haar dus nog even zo staan. Totdat ik ’s avonds thuiskom en de fiets nog steeds onaangeroerd zo staat, plaats ik hem toch maar tegen de muur.
En vanochtend toen ik wakker werd en de grijze dame nog steeds zo zie staan, moet ik dit toch even kwijt.

Ps Ik had echt bij de Politie moeten gaan …

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.