Eva, Eve and Sam en de Regie …

20130104-010252.jpg

Eve and Eva or is it Eva and Eve, the Chinese twin?

Even lijkt het alsof ik migraine heb, of dronken ben als ik twee identiek geklede Chinese meisjes langs zie lopen. Keurig in de maat tegen elkaar aan gearmd soms, maar vooral hetzelfde gekleed. Voor het eerst zie ik ze door de Wagenstraat lopen en wijs de mede Opûh Koffie klanten op het tweetal dat echt een foto waard is.

“Dat is ook toevallig”, zeg ik tegen Lida: “Zie je die twee Chinese meisjes aan de overkant lopen, keurig in de maat en precies hetzelfde gekleed? Die liepen vanochtend ook al in de Wagenstraat tijdens Opûh Koffie en nu hier aan de Laan van Meerdervoort zo grappig!”

Maar meteen denk ik, hoe kan ik ze vastleggen zonder dat het vreemd is daar toestemming voor te vragen? Ik kan moeilijk naar buiten rennen en vragen of ik een foto van ze mag maken. Zoals mij zo vaak overkomt, regelt dat zich vanzelf. Kom ik net uit de Albert Heijn lopen en zie ik hen alweer in de maat, naast elkaar bijna marcheren nu aan de kant waar ik woon. Ik versnel mijn pas met de gevulde boodschappentas in de rechterhand en loop met hen op over de Conradkadebrug en spreek ze aan.

Het enige dat in mij opkomt is hen te vertellen dat ik het zo grappig vind hen als tweeling te zien wandelen door Den Haag. Steeds anders gekleed maar wel allebei precies hetzelfde. Als een wandelend kunstproject. Eerst in de Wagenstraat en later ook hier aan de overkant dan. Wat doen zij precies? Crossing The Hague? Yes, Crossing The Hague!”
“Nice to see a twin walking all over The Hague!”
En hiermee lijkt de kous af. Want wat moet deze vreemde man met een volle boodschappentas nu met deze jonge Engelssprekende Chinese tweeling? Gedrieën steken wij de Regentesselaan over en dan gebeurt het.

20130104-010409.jpg

Sam vertelt over haar schoolproject

Vanuit het niets – nou ja ergens vanaf de overkant – komt een meisje hard aanlopen met een smartphone in haar hand. Zij spreekt in rap Engels de Chinese tweeling aan over een schoolproject waarmee zij bezig is. Ook zij heeft de tweeling al een paar keer voorbij zien komen vanuit de Cornerhouse flat. Het lijkt haar leuk om hen te fotograferen voor haar schoolproject en of zij dat goed vinden. Er blijken meer mensen die hen dat vragen, ook vandaag nog, vertellen zij nu. Dat geeft mij de gelegenheid alsnog de tweeling te filmen en min of meer in verband met een schoolproject te plaatsen!!

“Eva and Eve, from Christmas Eve”, licht het stel toe.
“Saam” is de naam van de jonge fotografe en zij spelt de letters “s, a, m“.
What a coincidence: that’s the name of my boyfriend”, zegt Eve lachend. En Sam regisseert nu even de opname zodat zij de meisjes goed in beeld krijgt en ik leg dit geheel vast op film.

“It’s for the website Hagazine, spelt like magazine but with the h of The Hague!” As we walk on, the twin tells that every day they go by foot from de Beeklaan to the Hollands Spoor Station and vice versa for studying at the Haagse Hogeschool. That’s why I spotted them first at Opûh Koffie from Espresso-bar 7’oClock in Wagenstraat 187.

It’s like a walking art project!

Will they reflect on this article?

4 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.