Duurzaam verhuizen …

20130110-102534.jpg

Duurzaamheid staat voorop bij de verhuizing van 4500 ambtenaren naar hun nieuwe onderkomen in het Wijnhavenkwartier. Er zijn twee ‘splinternieuwe kantoortorens gebouwd’ (..) op de plaats van het voormalige wooncomplex de Zwarte Madonna! En de verhuizing zal een halfjaar (..) in beslag nemen. Voor deze klus is een speciaal opgeleid team van verkeersbegeleiders in touw! En het is voor het eerst dat Mondial Movers een elektrische verhuiswagen hebben aangeschaft. De verhuizingen zullen in de weekends plaats hebben zodat de ambtenaren niet in hun werk gestoord hoeven worden.

Je gelooft je ogen niet als je dit leest als visie anno 2013 van de Rijksgebouwendienst in het ADHC. Hoe is het mogelijk dat deze megaverhuizing van 4500 ambtenaren in het teken van duurzaamheid staat? En wat is dan wel die grote troef in duurzaamheid? Jawel: een elektrische verhuiswagen!?!

Duurzaamheid?!? Er is wel een complete sociale woonflat die amper twintig jaar jong (!) is de Zwarte Madonna design Carl Weber, gesloopt omdat deze ‘niet staat’ in het moderne centrum van Den Haag!!
Duurzaamheid?!? Voor ambtenaren die tien jaar geleden nog niet met een pc konden omgaan en waarvoor nu de iPad het kantoorcommunicatiemiddel is!
Duurzaamheid?!? Hoe lang zal het nog duren dat ook deze innovatieve kantoortorens niet meer passen in het moderne centrum van Den Haag?

20130110-102617.jpg

zijn ambtenaren straks nog op desktop bezig?

Wat doen wij onze koningin Beatrix aan met het doorknippen van een lintje van een kantorencomplex waarvan duurzaamheid nu al een issue is?

3 reacties

  1. Reblogged this on DenHaagOrg and commented:

    Duurzaam is een begrip dat niet iedereen even slim gebruikt. Want ook duurzaamheid kent zo haar schaduwzijde, zeker als het om nieuwbouw in het centrum van Den Haag gaat.

    Like

  2. ben blij, dat door mijn kleine inkomen mijn bijdrage aan deze verspilling erg klein is. Desalniettemin nog veel te veel.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.