Elektrisch tanken geeft (te) huiselijk straatbeeld

Het elektrisch autostopcontact in de Reinkenstraat heb ik in werking gezien en het geeft een beetje te huiselijk beeld op straat. Ik kon mij eerst niet voorstellen hoe een auto met een elektrisch laadpunt verbonden zou worden. Eigenlijk beter gezegd, ik kon mij niet voorstellen dat er gewoon een stekker in het stopcontact wordt gestopt die iedereen er ook weer uit kan halen.
20130120-132626.jpg

zo’n draad hangt daar maar te hangen …

Zo’n draad hangt daar maar kwetsbaar te hangen en het geeft niet bepaald een professioneel beeld. Toch zullen steeds meer elektrisch aangedreven automobielen het verkeer in de stad gaan bepalen. Het aantal laadpunten en de daarmee gepaard gaande verkeersborden zullen het straatbeeld navenant gaan veranderen.
Ook zijn al de eerste verkeersongelukken ontstaan door de geruisloosheid waarmee de elektrische auto zich over de weg verplaatst. Je hoort de auto niet aankomen. De automobielindustrie denkt er over na om een kunstmatig motorgeluid aan de elektrisch aangedreven automobiel toe te voegen. Maar laten we voorlopig een wat nettere oplossing bedenken voor het wat rommelige straatbeeld van deze nieuwe tak van de autoindustrie.

de TU-Delft doet al veel ervaring op haar universiteitsterrein op

7 reacties

 1. Het lijkt mij inderdaad een merkwaardig ouderwets gezicht.
  Het grappige is dat terwijl wij toch in een wereldplaats als Randwijk wonen,dit straat beeld nog niet hebben mogen aanschouwen.
  Maar wij hebben de tijd dussss.

  Like

 2. Op dat milieuvriendelijke is nog wel wat af te dingen.
  Elektriciteit moet opgewekt worden en dat gebeurt in centrales die nog wel eens olie en kolen gestookt zijn, en daarnaast ook nogal wat CO2 uitstoten.
  Maar het staat een ieder vrij om te denken dat die zo groen en goed bezig is.
  Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, dan ga je er zelf in geloven.

  Like

 3. Niek, je mag het gerust voorzichtig proberen. Jij krijgt de stekker niet uit het stopcontact of de auto. Alleen middels de laadpas zijn de stekkers los te koppelen. Voor diefstal van het laadsnoer hoef je dus niet bang te zijn.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.