SNS topsalaris volkomen ongeloofwaardig

Hoe kun je nog recht in de camera kijken als je vertelt dat de nieuwe bestuurder van de staatsbank SNS – die je net zelf hebt aangesteld – bijna vier keer de balkenendenorm gaat verdienen. Volkomen ongeloofwaardig toch? Via de media doet de kamer ons al jaren geloven dat het verdienen van overdetopsalarissen bij overheidsinstellingen echt niet meer kan. Dan denk ik al gauw waar bemoeien zij zich mee, als het maar goed loopt dat staatsbedrijf. Zelfs het management van bedrijven waar de staat een aandeel in heeft, moet zich aan de Balkenendenorm houden. Het werd gisteren nog even in de journaals gemeld dat Premier Rutte goed is voor € 145.000 bruto!

En dan komt die bijna troonrede van onze nieuwe eurominister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Daarin vertelt hij doodleuk, nou ja leuk, dat hij de oude pretdirectie van SNS heeft kunnen bewegen ergens anders Dagobert Duck te gaan spelen (voor hoeveel euro?) en het salaris van de nieuwe directeur – die nog maar moet bewijzen wat hij waard is – maar liefst € 550.000 bedraagt; zoals al eerder geschreven bijna vier keer de Balkenendenorm!

“Ken ik effe fange?”, de gevleugelde uitdrukking van Rijk de Gooyer uit de SNS Reaal reclamespot wordt hier letterlijk in praktijk gebracht! De overname gaat de staat (lees de Nederlandse belastingbetaler) ruim € 3,7 miljard in nullen 3.700.000.000 kosten (is dat in- of exclusief die odt-salarissen?)

2 reacties

  1. Ik vrees dat er niemand in Nederland te vinden is die deze job tegen vergoeding van de Balkenendenorm wil uitvoeren.
    Trouwens, ik heb ergens op Twitter een bericht gelezen dat de nieuwe directeur in zijn vorige funktie het veelvoud van zijn huidige salaris verdiende. Wat dat betreft heeft hij zijn goede wil getoond.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.