Camera kwijt … Opsporing verzocht!

Het ergste dat een Interniek kan overkomen is dat zijn camera gerold wordt. En daar heeft het alle schijn van. Want tijdens de Opûh Koffie na een heerlijke traktatie van Guido voor zijn veertigjarig huwelijk met Irene (proficiat!) en zijn avontuur met Omroep Max (kijken vrijdag 21.25uur!) vond hier toch ongemerkt door twee vluchtige bezoekers een camerakaping plaats.

20130221-095004.jpg

opsporing verzocht van Sanyo, Dual Xacti VPC CG20
Is op zoek naar zijn baasje

Een digitale aangifte bij de Politie Haaglanden is inmiddels gedaan. Precies zoals Roel zegt: nooit je jas of tas over de stoel hangen als je er geen zicht op hebt. En waarschijnlijk in het vuur van een gesprek aan de stamtafel over een oplichting aan het Happy Hotelier-front was het bij het vertrek voor twee jonge gasten die ‘alleen maar kwamen vragen waar een bepaalde coffeeshop was’, een koud kunstje om even de hand in mijn waarschijnlijk open jaszak te steken waarin mijn digitale leven zich bevond.

KUT met hoofdletters dus. Deze ongetwijfeld analoge zombies vermoeden niet de ongekende mogelijkheden van het peperdure Eye-Fi cardje dat bij inschakeling GPS-kwaliteiten vertoont vergezeld van WiFi waar zakkenrollers geen brood van lusten. Want alle beelden kunnen zonder dat zij het weten automatisch op mijn YouTube kanaal verschijnen. Nu maar hopen dat zij die schakeling al dan niet per ongeluk zullen activeren. Tot die tijd graag alle aandacht voor deze zwarte multimediacamera van Sanyo, de Xacti VPC CG20, op zoek naar zijn baasje.

Tipvoor de vinder: ik zou hem toch even naar het politiebureau brengen! NOTitie:
Naschrift: de politie mag gevonden voorwerpen niet aannemen!

4 reacties

  1. is te hopen dat ze hier niet lezen wat de camera allemaal kan anders wisselen het kaartje en veranderen ze de instelling. Sterkte.

    Like

  2. Roel kan het weten, hij kent Den Haag zoals de zakkenroller Niek’s jaszak kent. Wellicht moeten we toch hopen dat de onverlaten zichzelf per ongeluk ‘YouTuben’. Dat zou de opsporing een stuk eenvoudiger maken. 😛

    Like

  3. ja Roel heeft me al in het begin, dat ik bij opuh koffie kwam erop gewezen. Laat vooral ook je camera, i pad niet buiten handbereik op de tafel liggen. Kan zomaar gebeuren dat de deur ineens snel,open gaat en iemand je bezit van de tafel graait.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.